Wuxal® Kalcium

Wuxal® Kalcium

Wuxal® Kalcium
Kiemelt tápelemek

Kalcium

A növény kalcium ellátását és a kálciumhiányból adódó élettani betegségek megelőzését biztosító koncentrált levéltrágya.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Hatóanyag tartalom
Formuláció

Felhasználás

Kultúra Felhasználás módja Dózis
Alma Ca-hiány megelőzése 3-6 l/ha
Paprika Ca-hiány megelőzése 3-5 l/ha
Egyéb kultúra Felhasználás módja Dózis
Bimbóskel Ca-hiány megelőzése 4-5 l/ha
Birs Ca-hiány megelőzése 3-6 l/ha
Cukkini Ca-hiány megelőzése 3-5 l/ha
Cseresznye Kicsattanás ellen 3-5 l/ha
Fejeskáposzta Ca-hiány megelőzése 4-5 l/ha
Fejessaláta Ca-hiány megelőzése 0,3-0,5 %
Fokhagyma Tárolhatóság javítása 3-4 l/ha
Fűszerpaprika Ca-hiány megelőzése 3-4 l/ha
Hagyma Tárolhatóság javítása 3-4 l/ha
Jégsaláta Ca-hiány megelőzése 0,3-0,5 %
Kajszi Tárolhatóság javítása 3-5 l/ha
Kelkáposzta Ca-hiány megelőzése 4-5 l/ha
Körte Ca-hiány megelőzése 3-6 l/ha
Krizantém 1 szál Ca-hiány megelőzése 3 l/ha
Krizantém 2 szál Ca-hiány megelőzése 3 l/ha
Meggy Kicsattanás ellen 3-5 l/ha
Őszibarack Tárolhatóság javítása 3-5 l/ha
Padlizsán Ca-hiány megelőzése 3-5 l/ha
Paradicsom Ca-hiány megelőzése 3-5 l/ha
Petrezselyem Termésminőség javítása 3-4 l/ha
Sárgarépa Termésminőség javítása 3-4 l/ha
Szamóca Gyümölcshús keménysége 6-7 l/ha
Szilva Tárolhatóság javítása 3-5 l/ha
Uborka kordonos Ca-hiány megelőzése 3-5 l/ha
Zeller Termésminőség javítása 3-4 l/ha

Egyéb kultúrák megtekintése

Képgaléria

Kálciumhiány tünetei uborkán (fotó: Varga László) Kálciumhiány almán - sztipikesedés (fotó: Varga László) Kálciumhiány paprikán (fotó: Varga László) Kálciumhiány paprikán (fotó: Varga László) Kálciumhiány dinnyén (fotó: Varga László) Kálciumhiánya karfiolon (fotó: Varga László)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

 Alkalmazási területek

A készítmény a kálciumhiányból eredő betegségek, (mint pl. almástermésűeknél a sztipikesedés, a zöldségnövényeknél a terméscsúcs rothadás, csúcsrügy száradás…) megelőzésére szolgál. Különleges adalékanyagai révén, kedvező pH értéke segítségével, mérsékelt mennyiségű nitrogén és komplex mikroelem tartalmával hatékonyabban pótolja a kálciumot, mint a csak egy tápanyagot (pl. kalciumnitrát) tartalmazó műtrágyaoldatok. Továbbá adalékanyagai révén olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely a növényeket nagy mértékben kíméli, hosszú hatástartamú felvehetőséget biztosít és optimális fiziológiai hatásán keresztül biztosítja a kitűnő minőségű termést.

Felhasználás és dózisok

Almástermésűek A tárolási betegségek megelőzésére 4–6-szor az alma zölddió nagyságától a gyümölcsképzés idején szedésig, 14 naponta. Sztipikesedésre hajlamos fajtáknál 5–6 l/ha (0,5–0,6%). Sztipikesedésre kevésbé hajlamos fajtáknál 3-4 l/ha (0,3–0,4%).

Csonthéjasok Tárolhatóság és piacállóság fokozására 4–6-szor a gyümölcsképződés kezdetéstől, 14 naponta 5-6 l/ha (0,5–0,6%).

Dinnye Gyümölcshús keménység fokozására, tárolhatóság javítására a gyümölcsképzés idején 14 naponta 3–5 l/ha (0,3–0,5%).

Szamóca Gyümölcshús keménységének javítására a szedések előtt 2–3 alkalommal 6–7 l/ha (0,6–0,7%).

Saláta Levélszél száradások megelőzésére ültetés után 2–3 × 14 naponta 4–5 l/ha (0,4–0,5%).

Káposztafélék Kálciumhiányos tünetek megelőzésére, tárolhatóság javítására a fejképződéstől 2–3 × 4–5 l/ha (0,4–0,5%).

Paradicsom, paprika, uborka A gyümölcsképződés kezdetéstől folyamatosan 10–14 naponta a mészhiányos tünetek megelőzésére, a tárolhatóság javítására 3–5 l/ha (0,3–0,5%).

Kiszerelés 1 liter, 10 liter
Raklap
Tárolhatóság
Engedélyokirat szám
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek