
Wuxal® K-40
Kiemelt tápelemek
kálium, mikroelemek
kálium, mikroelemek
Hatására javul a termés minősége és mennyisége, növekszik a szárazanyag és cukortartalom, intenzívebb lesz a színesedés és az aromaanyagok képződése!
A nagyobb hatás érdekében érdemes Wuxal® Ascofol biostimulátorral kombináltan kijuttatni.
További hasznos információért, kattintson a képre!
3 K2O
25.5 MgO
2 SO3
4 B
0.02 Cu
0.05 Fe
0.1 Mn
0.05 Mo
0.001 Zn
0.05
hatékonyságot fokozó adjuvánsok
Felhasználás
Kultúra | Felhasználás módja | Dózis |
---|---|---|
Paradicsom | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Szőlő | Cukortartalom fokozása | 3-5 l/ha |
Egyéb kultúra | Felhasználás módja | Dózis |
---|---|---|
Alma | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Bimbóskel | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Burgonya | Tárolhatóság javítása | 3-5 l/ha |
Cseresznye | Színeződés elősegítése | 3-5 l/ha |
Cukorrépa | Cukortartalom fokozása | 3-5 l/ha |
Fejeskáposzta | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Fűszerpaprika | Színeződés elősegítése | 3-5 l/ha |
Jégsaláta | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Kajszi | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Karalábé | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Kelkáposzta | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Körte | Termésminőség javítása | 3 l/ha |
Krizantém 1 szál | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Krizantém 2 szál | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Málna | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Meggy | Színeződés elősegítése | 3-5 l/ha |
Őszibarack | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Padlizsán | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Padlizsán | Termésminőség javítása | 3 l/ha |
Paprika | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Petrezselyem | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Póréhagyma | Minőségjavítás | 3-5 l/ha |
Ribiszke | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Sárgadinnye | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Sárgarépa | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Szamóca | Cukortartalom fokozása | 3-5 l/ha |
Szeder | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Szilva | Színeződés elősegítése | 3 l/ha |
Torma | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Zeller | Termésminőség javítása | 3-5 l/ha |
Egyéb kultúrák megtekintése
Technológiai ajánlások
Alkamazási területek
A kálium a zöldségnövényeknél, a gyümölcsöknél, és szőlőben a termés minőségének javítására szolgáló nélkülözhetetlen makroelem. A termés minőségének javulása a termés nagyságának növekedésében, a cukorképzés fokozódásával, intenzívebb színesedésben, és az intenzív aromaképzésben mutatkozik meg. A növények káliumfelvétele és szállítása általában száraz és erős napfényes időben lassul, valamint egyes talajokon (erős K megkötő képességgel rendelkező) sokszor gátolt, ezért érdemes a káliumot levéltrágyaként a növények érési folyamataihoz igazítva adagolni.
Felhasználás és dózisok
Almástermésűek: szüret előtt 1–2 alkalommal a termésminőség, a cukortartalom és a színeződés fokozására, 3,0–5,0 l/ha adagban.
Csonthéjasok: szüret előtt 2–3 alkalommal a termésminőség, a cukortartalom és a színeződés fokozására 3,0–5,0 l/ha adagban.
Szamóca: 3–4 alkalommal az érés során, a növényvédelmi munkákkal egy menetben, 4,0–6,0 l/ha adagban.
Zöldségnövények: a termésérés fo lyamán 2–3 alkalommal, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
Cukorrépa: sorzáródás után 1–2 alkalommal a cukorképzés elősegítésére, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
Burgonya: vegetációban a gumóképzés és a termésérés idején, 3,0–5,0 l/ha dózisban.
A nagyobb hatás érdekében érdemes Wuxal® Ascofol biostimulátorral kombináltan kijuttatni.
Kiszerelés | 10 literes vödör |
Raklap | 480 liter / raklap |
Tárolhatóság | Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, fedett, napfénytől védett helyen, +5 °C és +40 °C közötti hőmérsékleten korlátlan ideig eltartható. |
Engedélyokirat szám | EK műtrágya |
Elsősegély nyújtás | Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199 |