Eminent Star

Eminent Star

Eminent Star
Kiemelt hatás

Lisztharmat, fóma, alternária

Felszívódó és kontakt hatóanyaggal is rendelkező gombaölő szer repcében és őszi búzában

Külső és belső védelem a búza és a repce valamennyi fontos gombabetegsége ellen. Gyors felszívódás, jó szállítódás a nö­vényben, megújuló védelem a felszínen.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Hatóanyag tartalom
62,5 g/l tetrakonazol és 250 g/l klórtalonil
Kiszerelés
5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszi búza Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 1,8-2 l/ha nk.*
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Képgaléria

Szeptória - Toxin termelése miatt a beteg levél 5-6 folt mellett teljesen elsárgul. Bal oldalt a leszedett 1.2. Levelek rég elhaltak. 3. Levél 90% klorózis. 4. Levél vége beteg, 1-2 hét és elsárgul. 5. És 6. Még teljesen zöld.  Halad felfelé a gomba. Lisztharmat Lisztharmatos búzatő
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

Őszi búzában egy alkalommal használható fel 1,8–2,0 literes dózisban a bokrosodás végé­től a virágzás végéig.

Két kezeléses technológia esetén az Eminent® Star kijuttatását a bokrosodás végé­re- a szárbaindulás kezdetére időzítsük- lehetőleg az első tünetek megjelenésekor, vagy az előtt. Második kezelésre a Green® Star 1 l/ha dózi­sát javasoljuk a kalászhányástól a virágzás végéig.

Egykezeléses technológia használatakor a magasabb – 2,0 litert juttassuk ki a búzára. A ki­juttatást a betegségek tüneteinek megjelenésé­hez igazítva a zászlóslevél megjelenésétől a vi­rágzás kezdetéig terjedő intervallumban hajtsuk végre.

Őszi káposztarepcében egy alkalommal használható. Főként a fóma, alternária és a szklerotínia elleni védelemre ajánlott. Kipermete­zése 250-400 liter vízzel 1,8-2,0 liter/ha dózis­ban alkalmazható.

Az egyenletes permetlé borítás, a felszívódás javítása, és az eredményesség növelése érdekében a Velocíty® adjuváns hozzáadását javasoljuk.

Keverhetőség

Az Eminent® Star kijuttatható folyékony fejtrá­gyákkal (Azospeed®, Azospeed® Amino), lomb­trágyákkal (Wuxal® Grano, Wuxal® Boron Max, Jello®), valamint rovarölő szerekkel (Fury® 10 EW, Dursban® 480 EC) együtt is.

Hatásspektrum

Őszibúza: lisztharmat, rozsda, szeptória, pirenofóra

Repce: alternária, fóma, fehérpenész, szürkepenész

Hatásmechanizmus

Az Eminent® Star felszívódó hatóanyaga – a tetrakonazol – triazol típusú vegyület. A gombák ergoszterol bioszíntézisét gátolja, ezáltal meg­akadályozza a sejtmembránjuk felépülését. Jó zsíroldékonyságának köszönhetően könnyen be­jut a növényekbe, míg a kiváló vízoldékonysága gyors szállítódást eredményez a nedvkeringés­ben, gőzhatása, pedig az egyenletes eloszlás ga­ranciája.

Kontakt hatóanyaga a klórtalonil a gombák en­zimaktivitását gátolva, sejtjeik fehérje anyagcse­réjét teszi tönkre, és pusztulásukat okozza. A le­veleken a viaszos kutikulához kötődik, és onnan folyamatosan szabadul fel a hatóanyag. Minden egyes újabb vízborítás, harmat ismételt klórtalonil felszabadulást eredményez, ezáltal megújítva a gombák elleni védelmet.

Figyelmeztetés
Méhveszélyesség
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás
Raklap 4 db/gyűjtő
Tárolhatóság Eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen 2 év
Engedélyokirat szám 04.2/4047-1/2014
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek