Szója csomagok

Szója Flex
10 ha
Alacsony csapadékigényű szója preemergens gyomirtó szer. A szója alapgyomirtó szer kombinációja ALS gátlókra toleráns gyomok ellen.
Dózis:

Command 48 EC: 0,2 l/ha
Stomp Aqua: 3 l/ha

10% csomagkedvezmény

Képgaléria

Zsombor Tyúkhúr - Stellaria media Szója a gyomtengerben Árvakelésü napraforgó szójában
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Ismertető

A Command 48 EC klomazon hatóanyaga csírázásgátló hatású, a talajon keresztül a gyomok csírázását és gyökérnövekedését egyaránt gátolja, ami jól kompenzálja a hatáshoz szükséges bemosó csapadék megkésését. Gátolja a klorofill és a karotinoidok bioszintézisét, mely a gyomok jellegzetes kifehéredésében mutatkozik meg. Számos kétszikű, nehezen irtható gyom ellen hatékony (selyemmályva, parlagfű, csattanó maszlag stb.).

A Stomp Aqua pendimetalinja a sejtosztódást gátolja, megakadályozza a gyomok kelését és az egyszikű gyomoknál a gyökérváltást.

Felhasználás és dózisok:

1 db Szója Flex termékpárt 10 ha elvetett szójára kell preemergensen kipermetezni. Az csomag elemeinek dózisa az alábbi: Command 48 EC + Stomp Aqua 0,2 l/ha + 3,0 l/ha, az ajánlott lémennyiség 250-300 liter/ha.

A szója vetését követően 2-3 napon belül kell kijuttatni a Szója Flex gyomirtási csomagot, ami kedvező hektárköltsége mellett, 15-20 mm bemosó csapadékot követően a szójatermesztés gyommentes indítását alapozza meg.

E két hatóanyag közös tulajdonsága, hogy a talajhoz jól kötődik, nagyobb eső hatására sem mosódik ki, a talaj felső 3-5 cm-ben marad, hosszú tartamhatással és a kitűnő szelektivitással bír a kultúrnövényre.

További információ a termékeknél.

Keverhetőség

A két készítmény együttes kijuttatása javasolt, szükség esetén Grounded hozzáadásával. Más alap gyomírtó szerekkel a gyakorlati tapasztalatok alapján szabadon kombinálható. A dimeténamiddal (Inspektor) való kombinációja nagyon alacsony csapadékú tavaszokon javasolt, növeli a konbináci csapadék függetlenségét. 
Pre-poszt technológiában glifozát tartalmú készítményekkel (Roundup, Boom Effect, Rodeo, …) korlátozás nélkül keverhető. Trichoderma tartalmú készítménnyel (Trifender Pro) korlátozás nélkül keverhető, ilyen esetben a sekély bedolgozás a hatékonyságot növeli.

Hasonló / helyettesítő termékek