Roundup Bioaktív

Roundup Bioaktív

Roundup Bioaktív
Kiemelt hatás

Vízzel telt csatornákban is használható

Folyékony, totális hatású gyomirtó szer.

Az egyetlen glifozát hatóanyagú termék, amely élővizek környezetében is biztonsággal használható.
 

Kategória és hatáskifejtés
III. kategória
Felszívódó
Hatóanyag tartalom
360 g/l glifozát (486 g/l glifozát-izopropilamin só
Kiszerelés
20 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Vasúti gyomirtás Évelő egy- és kétszíkű gyomok 4-6 l/ha
Vasúti gyomirtás Magról kelő egy- és kétszikű gyomok 2-3 l/ha
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Képgaléria

Fenyércirok - Sorghum halepense Fekete üröm - Artemisa vulgaris Mezei acat - Cirsium arvense Siska nádtippan - Calamagrostis epigeios Bükköny, rozsnok félék Kanadai betyárkóró - Conyza canadensis Mezei acat termése (fotó: Bakodi Gyula)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

Őszi búzában és árpában (őszi és tavaszi) a tervezett betakarítás előtt legalább 14 nappal, évelőkkel erősen fertőzött (nád, apró szulák, tarackbúza, stb.) területeken 4–6 l/ha dózisban kell kijuttatni. Csak szántóföldi géppel permetezhető ki.
Szántóföldi kultúrák
Vetés előtt illetve után a csírázás megindulásáig használható 2–6 l/ha-os dózisban, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag, aprómorzsás talajréteg takarja. Keverési próba után, az adott kultúrában engedélyezett preemergens gyomirtó szerrel kombinálható.
Tarlókezelésnél az évelő gyomok intenzív növekedési vagy a tartaléktápanyagok elraktározásának szakaszában kell kijuttatni a készítményt.
3 évesnél idősebb szőlőben és gyümölcsösben 2–6 l/ha-os dózisban alkalmazható. A permetlé a kultúrnövény zöld részeire ne kerüljön! Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel vagy egyéb speciális permetezési technikával lehet biztosítani. A tartamhatás elérése érdekében szőlőben Chikara®-val, míg gyümölcsösben oxifluorfen hatóanyaggal kombináljuk. Sorkezelés esetén a javasolt dózis körülbelül harmadára csökkenthető.

Napraforgó állományszárítására a kaszatok 20–30%-os nedvességtartalmánál alkalmazható 2–5 l/ha dózisban.
A repce deszikkálását akkor kell elkezdeni, amikor a becőréteg középső harmadában legalább a magvak 60%-a barna és a becők még zöldek. Dózis: 3–4 l/ha. A pergés csökkentésére Iskay® becőragasztó hozzáadható.
A kukorica állományszárítását a fekete réteg kialakulása után a szemek 30–40%-os víztartalmánál célszerű elvégezni. Dózis: 2–5 l/ha.
Szóját a hüvelyek sárga-sárgásbarna elszíneződését követően lombtalaníthatjuk, mikor a babszemek nedvességtartalma 30% körül van. A kultúrában használható dózis: 3–5 l/ha.
Lucernában arankával fertőzött területen foltkezelés (0,2–0,3%-os töménységben) vagy teljes felületkezelés (0,5–0,7 l/ha dózis) formájában használható. Az arankairtást a lucerna kaszálását követő 5–7 nap múlva kell elvégezni.
Erdészetben totális gyom és cserjeirtásra 3–5 l/ha
dózisban használható. Sarjhajtások kezelésére 3,5%-os töménységben alkalmazható.
Két évnél idősebb luc-, erdei- és duglaszfenyő esetében a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg kialakulása után használható. Egyéb fenyőféléknél és a lombhullató fáknál ugyanúgy kell eljárni, mint a gyümölcsösöknél.
Legelők és gyepek: 4-6 l/ha dózisban.
Mezőgazdaságilag nem művelt területek: a helyi rendeletek fihgyelembe vétele mellett használható. Dózis: 5–7 l/ha.
A vasúti pályatestek gyomirtásakor kombinálható Chikara® 25 WG-vel.
Vízzel elárasztott csatornák, folyóvizek, halastavak vízből kiemelkedő gyomnövényei ellen csak foltkezelésre 5 l/ha dózisban.
Házi kerti felhasználás esetén a készítmény dózisa: 100–200 ml készítményt adjunk 10 liter vízhez (1–2%-os oldat).
 

Keverhetőség

Hatásspektrum

A vasúti pályatestek gyomirtásakor kombinálható Chikara® 25 WG-vel.

Hatásmechanizmus

Figyelmeztetés Nem jelölésköteles
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Nem jelölésköteles
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás
Raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Engedélyokirat szám 46146/1999
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek