Raxil® 060 FS

Raxil® 060 FS

Raxil® 060 FS
Kiemelt hatás

Széles hatásspektrumú csávázó

Folyékony, felszívódó csávázó szer.

A kiváló biológiai tulajdonságai mellett valamennyi csírakorban fertőző gomba ellen hatásos.
 

Kategória és hatáskifejtés
II. kategória
Felszívódó
Hatóanyag tartalom
60 g/l tebukonazol
Kiszerelés

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszi árpa Csávázás 0,5 l/t nk.*
Őszi búza Csávázás 0,5 l/t nk.*
Sörárpa Csávázás 0,5 l/t nk.*
Takarmány árpa Csávázás 0,5 l/t nk.*
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Technológiai ajánlások

Őszi búza, őszi- és tavaszi árpa csávázására alkalmazható készítmény, mely a maggal terjedő és a talajból fertőző kórokozók ellen hatásos.

Nagy biztonsággal alkalmazható a búza kőüszög, a búza és árpa porüszög, az árpa fedettüszög, a csírakori szeptóriás betegségek, az árpa sárgacsíkoltsága és más betegségek ellen.
A nehezebben leküzdhető fuzáriumos és bipolaris-os gyökér- és szárrothadás, valamint az árpákban károsító helmintospóriumos levélfoltosodás ellen is kielégítő (80% körüli) hatékonyságot mutat a termék.
A készítményt nedves csávázási eljárással kell a vetőmagra juttatni. Az alkalmazott csávázólé mennyiségét elsősorban az adott kultúra vetőmagjának tulajdonságai és a csávázógép típusa határozza meg.
A csávázólé javasolt mennyisége 10-20 l/vetőmag tonna. A csávázás során törekedni kell a készítmény pontos és egyenletes adagolására.
Az üzemi körülmények között elvégzett vetőmag csávázás biztosítja a szer pontos, precíz adagolását és egyenletes eloszlását. A csávázás minősége szempontjából fontos a csávázandó vetőmag minősége.
A tételnek tisztának, egyenletes méretűnek, jó csírázóképességûnek és jó csírázási erélyűnek kell lennie. A csávázás minőségét hátrányosan befolyásolja a vetőmag porral, rögdarabokkal, növényi maradványokkal és tört szemekkel való szennyezettsége. Kitűnő minőségű csávázás csak korszerű, üzembiztos gépekkel és azok szakszerű kezelésével érhető el.

A csávázott vetőmagot elkülönítve és feltűnő módon megjelölve kell tárolni! A csávázott vetőmagot tilos emberi fogyasztásra vagy takarmányozásra felhasználni!
A vadállomány védelme érdekében tilos a csávázott vetőmagot vetés után a talaj felszínén hagyni! A csávázott vetőmag kizárólag vetésre használható fel!

Keverhetőség

Hatásspektrum

Hatásmechanizmus

Figyelmeztetés
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Mérsékelten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás
Raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év
Engedélyokirat szám 49106/2000, 02.5/2116/2
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek