Prosilicon
Prosilicon

Prosilicon
Kiemelt tápelemek

kálium, szilikát

Bőrszövet-erősítő, bogyórepedést megelőző lombtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

Prosilicon kálium- és speciális szilikáttartalmú, termésnövelő anyag. Hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki. Igen jól alkalmazható cseresznye, meggy, (csemege) szőlő esetén, ahol az érési időszakban történő esők jelentős kárt tudnak okozni a bogyók megrepesztésével.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Hatóanyag tartalom m/m %
K2O
10.5

Szilikát
Formuláció
Folyadék

Felhasználás

Kultúra Felhasználás módja Dózis
Cseresznye Termésminőség javítása 1.5-3 l/ha
Meggy Termésminőség javítása 1,5-3 l/ha
Paprika Termésminőség javítása 1,5-3 l/ha
Paradicsom Termésminőség javítása 1,5-3 l/ha
Szőlő Termésminőség javítása 1.5-3 l/ha
Uborka kordonos Termésminőség javítása 1.5-3 l/ha
Egyéb kultúra Felhasználás módja Dózis

Képgaléria

Napégés paprikán (fotó: Bakodi Gyula) Napégés paradicsomon (fotó: Vig Ágnes) Napésés szőlőfürtön (fotó: Péter Ákos) Esős időben reped a cseresznye, utat nyitva a fertőzéseknek
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

Zöldség, szőlő és gyümölcs kultúrák kondicionálására: három alkalommal (kötődéskor, a termésfejlődés kezdetekor, amikor a termések 50%-a már teljesen érett), 1-3 l/ha mennyiségben, legfeljebb 0,5-0,7 %-os töménységben kijuttatva.

Megelőzésként kell használni, „eső után köpönyeg” stratégia itt sem jó. A várható csapadékos időszak és a magas UV-sugárzás előtt 1- 1,5 héttel permetezzük ki, hogy a hatóanyagok be tudjanak épülni a bőrszövetbe. Illetve a bogyónövekedés időszakától 2-3 alkalommal, 1- 3 l/ha-os dózisban, maximum 0,5-0,7%-os töménységben is kijuttathatjuk.

Szintén jó hatású a kertésztben egyre nagyobb problémát okozó napégés ellen is. Lúgos kémhatása és a bőrszövet erősítő hatása miatt elősegíti „felfegyverzi” a növényeket a biotikus stressz elleni küzdelemre (például fokozza a gombabetegségek elleni ellenálló képességet).

 

Kiszerelés 1 literes flakon
Raklap
Tárolhatóság Napfénytől védett, fedett száraz hűvös helyen 2 évig.
Engedélyokirat szám 04.2/454-1/2016
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek

Wuxal Aminocal