Pannon Starter

A „nagy klasszikus” a piacvezető Pannon Starter 3 eltérő összetételben áll a gazdálkodók rendelkezésére. Valódi mikrogranulálási technológia, a tökéletes fizikai minőség, a legalább 95 % vízoldható foszfor tartalom jellemzi ezeket a termékeket.

Pannon Starter (9-40 NP + Zn) a megszokott kiváló minőségben garantálja minden szántóföldi kultúra gyors robbanásszerű indulását, erős gyökérképződését. Hatóanyagtartalmát szabályozottan adja le, vagyis nem a talajba való kijuttatás után azonnal, hanem azt követően 20-30 napig a talajnedvességi állapotától függően. Ennek nyilvánvaló előnye van, hiszen azonnali tápanyag leadás esetén a talajba kerül foszfor egy része jó eséllyel le fog kötődni és elérhetetlenné válik a növények számára. A vetéstől számítva azonban jó néhány napnak el kell telnie a növények csirázásáig és a gyökerek megjelenéséig, amikor megindulhat a talajból a foszfor felvétele.

Pannon Starter Mega (11-49 NP + Zn) ahogy a neve is mutatja „mega” mennyiségben tartalmazza a foszfort, így igen hatékony starterezést tesz lehetővé. Természetesen a hatóanyagok leadása ennél a terméknél is szabályozottan meg végbe.

Pannon Starter PolyPhosphate (10-40-5 NPK + Mg, S, Zn) az idei év egyik legnagyobb újdonsága! A foszfort speciális polyfoszfát formában tartalmazza, melynek az előnyei a következők:

  • meszes talajon is kiválóan hasznosul
  • jobban mozog a talajban, nem csak néhány mm-ert képes elmozdulni a kijuttatás helyétől, mint a hagyományos orthofoszfátokat tartalmazó műtrágyák
  • kémia szerkezetéből adódóan nehezebben kötődik le a talajkolloidok felületén

A fentiekből adódóan nagy mésztartalmú területen gazdálkodóknak a legjobb választás, hiszen igen nagy hatékonysággal hasznosul!

 

6 termék