Kukorica csomagok

Kukorica Flex gyomirtás
4 ha
Flexibilisen kijuttatható (preemergens, korai posztemergens és posztemergens) gyomirtó szer kombináció magról kelő gyomok ellen, igen hosszú tartamhatással
Dózis:

Terbyne Combi: 2,5 l/ha
Barracuda: 1,25 l/ha

Csomagkedvezmény!

Képgaléria

Parlagfű - Ambrosia artemisiifolia Libatop - Chenopodium Disznóparéj - Amaranthus Kakaslábfű - Echinochloa crus-galli Csattanó maszlag - Datura stramonium Varjúmák - Hibiscus trionum A permetezési hiba kontrollként működik, mely megmutatja mit tud a gyomirtó szer. Trbyne Combi (fotó: Pinczehelyi Zoltán)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Ismertető

Szelektív, rugalmasan használható magról kelő egy- és kétszíkű gyomosodás ellen hosszan tartó levélaktivitással és talajon keresztüli tartamhatással rendelkező 3 hatóanyagot tartalmazó kombináció.

Tömeges gyomkeléskor javasolt használni, mert a már kikelt gyomokat és a később csírázóakat is el fogja pusuztítani.

A kombinációt a kukorica vetése után, kelése előtt, illetve kelése után a kukorica szögcsíra állapotától a 6 leveles fejlettségéig (BBCH 00-16) lehet használni. Korai postemergens kijuttatás esetén a magról kelő egyszikű gyomok gyökérváltás előtti állapotában (1-3 levél) a magról kelő kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotban legyenek. Évelő kétszikű gyomok jelenléte esetén kombináljuk Mural (dikamba) 0,6 l/ha-os dózisával a kukorica max.5 leveles állapotáig. A felhasználás időpontját a talaj nedvességtartalma a gyomok kelésének dinamikája és a várható időjárás alapján válasszuk meg. A legideálisabb időpont a korai postemergens állapot, mert a kikelt gyomokat is nagy biztonsággal elpusztítja a kombináció és a tartamhatás is kitart a kukorica sorzáródásáig a magról kelő gyomok ellen, ha a terület a szükséges bemosó csapadékot megkapja.

A kombinációt egy vegetációs időszakban csak egyszer lehet kijuttatni. Vizi szervezetek védelme érdekében a felszíni vizektől 50 m-es biztonsági távolságot kell tartani a felhasználás során. Légi kijuttatás nem engedélyezett.

Hatásmechanizmus: A dimeténamid-P a klóracetamidok egyik legmarkánsabb hatóanyaga, kiváló vízoldékonysággal és erős csírázásgátló hatással. Hatékony a magról kelő egyszikű gyomnövények széles köre ellen (kakaslábfű, muharfajok, kölesfélék) és jelentős mellékhatással rendelkezik egyes fontos magról kelő kétszikű gyomnövények ellen (parlagfű, fehér libatop, szőrös disznóparéj). Hatásának kifejtéséhez már 10-15 mm csapadék is elegendő. A terbutilazin egy jó vízoldékonyságú triazin származék. Hatását a fotoszintézis gátlásával fejti ki a gyomok széles körében, levélen és talajon keresztül is. A szisztemikus tulajdonságú mezotrion 4-HPPD enzimgátló hatóanyag a plasztokinon bioszintézisének gátlásán keresztül a kezelt növények kifehéredését, száradásos pusztulását okozza. A hatóanyagot a gyomnövények levélen és gyökéren is felveszik. A kukoricában szuperszelektív, talajon keresztüli hatásával jelentősen növeli a kombináció tartamhatását. Kiemelkedő hatékonyságú a libatop félék, csattanó maszlag, szerbtövis és selyemmályva ellen is. A három hatóanyag egymás hatását erősítve jelentős levélaktivitást és hosszú talajon keresztüli tartamhatást biztosít a kukorica érzékeny fenológiájában, biztosítva a gyommentes korai fejlődést.

Keverhetőség

Évelő kétszíkű gyomok jelenléte esetén a kukorica fenológiai állapotától függően U-46 D Plus később Oceal gyomirtószerrel kombinálható. Évelő egyszíkűek esetén Pantanival kombinálva is kijuttatható. Pl. évelő fenyércirok kitakarítására.

Hasonló / helyettesítő termékek