Korit 420 FS

Korit 420 FS

Korit 420 FS
Kiemelt hatás

Fácán riasztó

Madárriasztó csávázószer szuszpenzió koncentrátumban.

Biztonságosan alkalmazható kukorica kultúrában a kárt okozó fácánok ellen. Nem veszélyezteti a károsító madarak egészségét, és nem rontja a vetőmag minőségét.

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Kontakt
Hatóanyag tartalom
420 g/l dimetilditiokarbamát (ziram)
Kiszerelés
25 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Csemegekukorica Madárkár (fácán) 6 l/t nk.*
Hibridkukorica Madárkár (fácán) 6 l/t nk.*
Kukorica Madárkár (fácán) 6 l/t nk.*
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI
*Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

Képgaléria

Fácán kártétele kukoricában (fotó: Kolozsvári László) Fácán kártétele kukoricában (fotó: Kolozsvári László) Hiányos a kelés, ahol a fácán kiszedte a vetőmagot (fotó: Kolozsvári László)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

A készítmény kukorica kultúrában fácánok elleni riasztó hatással rendelkezik. A Korit® 420 FS alkalmazható dózisa 6,0 l/tonna, amit nedves csávázás formájában, csávázógéppel kell felvinni egyenletesen a mag felületére. A csávázáshoz javasolt vízmennyiség 10–20 l/vetőmag tonna.

Mivel a készítmény közegészségügyi besorolása szerint a veszélyes kategóriába tartozik, ezért magyarországi forgalomban a terméket önállóan nem lehet megvásárolni. Amennyiben Korit®-tal csávázott vetőmagra tart igényt, két lehetőség közül választhat:

1. Vetőmag értékesítő partnereinél időben jelezze igényét!

2. A Kwizda Agronak szerződött partnerei vannak, akik mobil csávázásra szakosodtak. A Kwizda Agro területi képviselőjénél jelezze csávázási igényét és a mennyiséget. Ezek alapján a mobil szolgáltató partnereink elvégzik a csávázást.

 

A csávázott vetőmag kizárólag vetésre használható fel!

Keverhetőség

A készítményt önmagában, vagy más csávázószerekkel kombinálva is alkalmazható. Ha más csávázó szert is alkalmazunk, akkor a mindig a Korit 420 FS készítmény alkalmazzuk a második kezelésként.

Hatásspektrum

Fácán

Hatásmechanizmus

A Korit® hatóanyaga a ditiokarbamátok közé tartozik. Madárriasztó hatása egyrészt nemkívánatos illatában mutatkozik meg, másrészt keserű íze miatt a fácánok egyszeri fogyasztás után már nem részesítik előnyben a készítménnyel csávázott kukoricát. Mivel a hatóanyag cinkionhoz kötött, a madárriasztó hatáson túl másodlagos hatásként a magcsíra korai fejlődését is pozitívan befolyásolja.

Ugyan a Korit® hatását fácán ellen vizsgálták, engedélyokirata is csak ez ellen van, de termelő partnereink gyakorlati tapasztalatai és megfigyelései szerint a vetési varjú kártételét is jelentősen csökkenti.

Figyelmeztetés Veszély
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2 GHS piktogram 3 GHS piktogram 4 GHS piktogram 5
Raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Engedélyokirat szám 02.5/1102/1/2010. 04.2/13-2/2018.
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek