Korado 10 CS

Korado 10 CS

Korado 10 CS
Kiemelt hatás

gyors, taglózó

Azonnali hatású, széles hatásspektrumú kontakt rovarölő szer, mikrokapszulázott (CS) formulációban.
Kategória és hatáskifejtés
II. kategória
Kontakt
Hatóanyag tartalom
100g/liter lambda cihalotrin
Kiszerelés
1 literes műanyag flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Napraforgó Bagolylepke lárvák 0,05-0,1 l/ha 28 nap
Napraforgó Levéltetvek 0,05-0,1 l/ha 28 nap
Napraforgó Poloskák 0,05-0,1 l/ha 28 nap
Őszi búza Poloskák 0,05-0,075 l/ha 28 nap
Őszi búza Levéltetvek 0,05-0,075 l/ha 28 nap
Őszi búza Vetésfehérítő bogarak 0,05-0,075 l/ha 28 nap
Repce Fénybogár 0,075-0,1 l/ha 35 nap
Repce Repcebecő-ormányos 0,075-0,1 l/ha 35 nap
Repce Repcedarázs 0,075-0,1 l/ha 35 nap
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI
Kukorica Kukoricamoly, kukoricabogár imágó, gyapottok-bagolylepke 0,125-0,15 l/ha 14 nap
* előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

Egyéb kultúrák megtekintése

Technológiai ajánlások

Szántóföldi kultúrákban a levéltetvek elleni védekezést a betelepedéskor, kis kolóniák kialakulásakor kell megkezdeni. Ennek idejét sárgatállal vagy ragadós sárgalap csapdákkal lehet megállapítani.

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak és gabaonapoloskák elleni permetezést a bogarak táblára történő betelepedése, ill. a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni 0,05-0,075 liter/ha dózissal.

Cukorrépában a barkó és a bolhák valamint bagolylepkék lárvái ellen használhatjuk 0,1 liter/ha dózisban.

Napraforgóban a mezei poloskák, bagolylepkék ellen a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni a készítményt 0,075-0,1 liter/ha dózisban. Virágzásban már nem alkalmazható.

Kukoricában a kukoricamoly és bagolylepkék rajzását alapul véve a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni 0,125-0,15 liter/ha dózisban. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése.

Repcében a permetezést a repcebolha, a repce-fénybogár, repceszár- és repcebecő-ormányosbogarak valamint a repce darázs álhernyója ellen, 0,075 liter/ha dózisban használhatjuk. Virágzó repcében a szer csak méhkímélő technológiával juttatható ki.

Lucernában a permetezést a lomb- és magkártevők ellen egyedszámuk folyamatos megfigyelése alapján kell elvégezni.

Almatermésűekben sodrómolyok ellen a védekezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák ellen kell végrehajtani. Almamoly és aknázómolyok ellen a rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni a védekezést. Elhúzódó rajzás esetén 2 permetezés szükséges 8-14 napos időközzel. A levéltetvek ellen a kezelést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni. Az engedélyezett dózis 0,1-0,15 liter/ha.

Csonthéjasokban a gyümölcsmolyok (keleti gyümölcsmoly, barackmoly, szilvamoly) ellen rajzáscsúcs alapján, a fiatal, kelő lárvákkal szemben kell védekezni. Elhúzódó rajzásnál 2 kezelés indokolt 8-14-napos időközzel.

Cseresznyében és meggyben a cseresznyelégy ellen a védekezést sárgalapos rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani 0,1-0,15 liter/ha dózisban. Levéltetvek ellen betelepülésük idején védekezzünk.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezéseket szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni 0,075-0,125 liter/ha dózisban.

Fekete bodzában amerikai fehér szövőlepke ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Levéltetvek ellen, azok megjelenését követően, 0,1-0,15 liter/ha dózisban védekezhetünk.

Káposztafélékben, valamint, paradicsomban és uborkában a bagolylepkék hernyói ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1-L2 fejlődési stádiumú lárvák ellen kell védekezni. A levéltetvek ellen a permetezést a tömeges felszaporodás előtt, az élelmezés-egészségügyi várakozási idők figyelembevételével szükséges végrehajtani. Káposztában a permetléhez tapadásfokozó szer (Designer) hozzáadása indokolt.

Kapcsolódó csomagok

20 ha

Repce Flex Protect

A legszélesebb spektrumú alapgyomirtás. Kiváló hatás pipacs és zsombor ellen + repcebolha elleni védelem. A repce kezdettől versenytársak nélkül fejlődhet.
Csomagkedvezmény!
20 ha

Repce Flex Complete

A legszélesebb spektrumú alapgyomirtás. Kiváló hatás pipacs és zsombor ellen + repcebolha elleni védelem + gyökeresítés és regulálás + fóma elleni védelem. A repce kezdettől versenytársak nélkül fejlődhet.
Csomagkedvezmény!
10 ha

Springbok Protect

Alapgyomirtásra és korai poszt kezelésre egyaránt alkalmas új kombináció + repcebolha elleni védelem.
Csomagkedvezmény!
10 ha

Synero Complete

Jelentős tartamhatással akár ősz végéig, plusz rovarirtással és regulátorral!
Csomagkedvezmény!
10 ha

Synero Protect

Jelentős tartamhatással akár az ősz végéig, plusz rovarirtással!
Csomagkedvezmény!
10 ha

Springbok Complete

Alapgyomirtásra és korai poszt kezelésre egyaránt alkalmas új kombináció + repcebolha elleni védelem + gyökeresítés és regulálás + fóma elleni védelem.
Csomagkedvezmény!
10 ha

Boron - Korado

Azonnali hatású rovarölő szer és kötődést elősegítő lombtrágya
Csomagkedvezmény!

Keverhetőség

Általában az adott kultúrában engedélyezett növényvédő szerekkel (például búzában Eminent 125 SL, Imperis Vital és Green Star gombaölő készítményekkel), lombtrágyákkal (Wuxal) valamint Azospeed család tagjaival egy tankkeverékben kijuttatható.

Hatásspektrum

Levéltetvek, vetésfehérítők, poloskák, bagolylepkék lárvái, répabarkó, répabolha, kukoricabogár, kukoricamoly, repcedarázs, repcebolha, repcefénybogár, ormányosbogarak, sodrómolyok, aknázómolyok, gyümölcsmolyok, cseresznyelégy, szőlőmolyok, amerikai fehér szövőlepke.

Hatásmechanizmus

A Korado CS piretroid, idegméreg. Taglózó hatását az axonmembrán Na++ ion áteresztő képesség befolyásolásával éri el. Kontakt készítmény, a kártevők táplálkozás és érintkezés útján veszik fel.  A termék a lambda-cihalotrin hatóanyagot speciális CS (mikrokapszula vizes szuszpenzióban) formulációban tartalmazza a hosszabb hatás érdekében.

Figyelmeztetés Figyelem
Méhveszélyesség Kifejezetten veszélyes
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2
Raklap 10 db/gyűjtő
Tárolhatóság Eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen 3 év
Engedélyokirat szám 6300/20325-2/2019.
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek