Kísérletek

Szabadszavas szűrés
Terület
Kultúra
Év
Egyéb

34 találat

A kísérlet eredménye alapján függetlenül az adott tőszámtól a Pannon Starter kezelések minden esetben termésnövelő hatással jártak.

2017 Kukorica Tápanyag Starter tápanyag ellátás
Az adott kísérletben alkalmazott Wuxal Cink kezelés jelentős és megtérülő hozamnövekedést okozott.

2017 Kukorica Tápanyag Termésnövelés
A virágzás előtt és alatt, a kifejlett állományon történő 20 l/ha Azospeed Amino gyakorlatilag perzselés nélkül teszi lehetővé a növény táplálását magas N-adaggal és kész aminosavakkal. Valószínűleg a száraz évjáratnak is köszönhető a kiemelkedő, 10% fölötti mért terméstöbblet, ami kiváló megtérülést eredményez. Fungiciddel és inszekticidekkel kombinálva javasoljuk kijuttatni.

2017 Napraforgó Tápanyag Termésnövelés
Az adott kísérletben alkalmazott Azospeed Amino kezelés jelentős, gazdaságilag is megtérülő termésnövekedést okozott.

2017 Kukorica Tápanyag Termésnövelés
A legjobb három termésátlagot a csabacsűdi starterblokkból a két eltérő dózisú Pannon Starter Mega és a kálium-túlsúlyos sortrágyázás adta. Mindegyikük megtérülése jó, de a magasabb dózisú (30 kg/ha) Pannon Starter Mega megtérülése kiemelkedő volt.

2017 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás
Felsőnánai helyszínünkön a starter blokk parcellái közül a legjobb eredményeket a 200 kg/ha dózisú sortrágyáknál és a legnagyobb – 30 kg/ha – dózisú mikrogranulált starternél mértük. Sikeresen debütált az új Bactovital mikrogranulátum is, 3 q/ha terméstöbblettel. Ha a megtérülést elemezzük, a 30 kg/ha Pannon Starter Mega parcella szerepelt a legjobban.

2017 Kukorica, Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás

 

 


2017 Kukorica Tápanyag Starter tápanyag ellátás, Zöldtömeg növelés
A kísérletben vizsgált granulált talajbaktérium készítmény jelentősen növelte a napraforgó növény kezdeti növekedését, így a tömegét is.

2017 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás, Zöldtömeg növelés

A gyomirtási kísérletben a kezeletlen parcellán a  fenyércirok, parlagfű, libatop domináltak. A rezisztens  fenyésrcirok ellen a felülkezelő készítmények hatástalanok voltak. A magról kelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen a korai posztemerens gyomirtási kombinációk adtak jobb hatékonyságot, ami a termésben is megmutatkozott.


2017 Kukorica Gyom Fenyércirok (magról kelő) (Sorghum halepense), libatop-félék (Ch...

.


2017 Napraforgó Tápanyag Termésminőség javítása, termésnövelés
A Picasso gombaölő szeres kezelések közel 70 %-kal csökkentették a fertőzések számát.

2016 Napraforgó Kórokozó Fehérpenész (Sclerotinia)

5%-os tőszámcsökkenés megelőzésével már megtérül.

 


2016 Napraforgó Kártevő Drótféreg (patatnóbogár lárva)

Szerves aminosav beépítése.


2016 Kukorica, Napraforgó, Repce Tápanyag N hiány
8 leveles állapotban történt kezelés, 1 l/ha dózissal. A kísérletben mért igen jelentős 500 kg/ha termésnövekedés a terület gyenge cink ellátottságával magyarázható.

2016 Kukorica Tápanyag Zn hiány
Az adott kísérletben tekintettel a terület gyenge-közepes foszforellátottságára, a 30 kg/ha kezelés adta a legtöbb termést, de a 20 kg/ha dózis is jelentős és megtérülő termésnövekedést okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag Starter tápanyag ellátás
Az adott kísérletben a Wuxal Boron Plus lombtrágyázás termésnövelő hatását vizsgáltuk a kontrollhoz és a versenytárs termékkel kezelt parcellákhoz képest. Megállapítható volt, hogy az egyszeri 2,5 l/ha adagban elvégzett kezelés jelentős és gazdaságilag is megtérülő termésnövekedést okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag Termésnövelés
A 2016-ban beállított kukorica kísérletben különböző nitrogén tartalmú folyékony fejtrágyák hatását vizsgáltuk. Az adott körülmények között az Azospeed Aminoval elvégzett kezelés bizonyult a leghatásosabbnak.

2016 Kukorica Tápanyag N hiány, termésnövelés
A Kwizda lombtrágya program repcében az adott kísérletben igen sikeresen vizsgázott és igen jelentős termésnövekedést okozott a kontrollhoz és a versenytárs technológiához képest is.

2016 Repce Tápanyag Termésnövelés
Egyszeri 20 l/ha Azospeed Amino kezelés az adott kísérletben jelentős, gazdaságilag is megtérülő eredményt okozott.

2016 Napraforgó Tápanyag Termésnövelés
Üzemi szinten tökéletes gyomirtást adott a vizsgált gyomok ellen a Kukorica Flex (Terbyne Combi + Callido) gyomirtó szer.

2016 Kukorica Gyom Preemergens gyomirtás

A Debreceni Egyetem vizsgálta a Fezan Plus hatását a GK Élet búzafajtán sárgarozsdára, középparcellás kísérletben.


2016 Őszi búza Kórokozó Rozsdák

A Debreceni Egyetem vizsgálta a Fezan Plus hatását a GK Élet búzafajtán lisztharmatra, középparcellás kísérletben.


2016 Őszi búza Kórokozó Lisztharmat

3 kezeléssel egy hosszabb védelem, azonos költségszint mellett. 0,5 t extra hozam, mely több mint 20 000 Ft/ha nyereségtöbbletet eredményez a versenytárs 2 kezeléses technológiájához képest.


2016 Őszi búza Kórokozó Fuzárium (Fusarium)

 

 


2015 Komló, Szárazbab, Szárazborsó, Brokkoli, Cukkini, Fejeskáposzta, Fejessaláta, Karfiol, Kelkáposzta, Padlizsán, Paprika, Paradicsom, Petrezselyem, Sárgadinnye, Spenót, Zeller, Alma, Csemegeszőlő, Földi eper (szamóca), Körte, Őszibarack, Szőlő Kártevő Almamoly, Káposztalepke
A Roundup Megával történt tarlókezelés után 9 hónappal az évelő fenyércirok újrahajtása minimális.

2015 Napraforgó Gyom, Egyéb Fenyércirok (magról kelő) (Sorghum halepense), fenyércirok (rizó...
A Metarex Inov 10 nap alatt a károsító meztelen csigák populációját a tizedére csökkentette, így gyakorlatilag megszűnt a gazdasági kárt okozó kártétel.

2015 Palántanevelés Kártevő Csigák (házas és házatlan)

Akár 70%-al is csökkentheti a toxin szintet!


2015 Kukorica Kórokozó, Tápanyag Fuzárium (Fusarium), Starter tápanyag ellátás

A Repce Flex Extra kombináció preemergens kijuttatása az egyik legbiztonságosabb gyomirtás, ha erős gyomfertőzöttség várható pl. pipacs vagy orvosi zsombor esetén. A klomazon hatóanyag kiváló hatású a pásztortáska és a galaj ellen, de ezen nehezen irtható gyomfajok esetén is növeli a metazaklór-dimethenamid páros hatékonyságát. Hatékonyságát a Grounded (parafinolaj) 0,4 l/ha dózisával még tovább javíthatjuk.


2015 Repce Gyom Ebszikfű (Matricaria inodora), gólyaorr-félék (Geranium spp.), k...
A Companion Gold hatékonyan csökkentette az oldalirányú elsodródás mértékét, így az alkalmazott herbicid nagyobb biztonsággal alkalmazható még érzékeny kultúrák mellett is.

2013 Kukorica, Napraforgó, Őszi búza Gyom, Egyéb Elsodródás gátlás
A Roundup Mega totális gyomirtó szert a hatékonyság csökkenése nélkül lehet alkalmazni harmatos leveleken, felületeken a versenytárs termékekkel szemben.

2013 Kukorica Gyom, Egyéb Tarackbúza (tarackos is) (Elymus repens)
Roundup Mega 3,2 liter/ha-os dózisa a vizsgált gyomfajok esetében üzemi szinten jó eredményt adott, a napraforgó leszárítása mellett. Kiemeljük az évelő gyomok elleni 90 % feletti hatékonyságot! Az SU rezisztens fenyércirok költséghatékony irtásának egyik legjobb megoldása.

2013 Napraforgó Gyom, Egyéb Apró szulák (Convolvulus arvensis), disznóparéj-félék (Amaranthu...
A fenyércirkot május, illetve augusztus-szeptember hónapban lehet a leghatékonyabban irtani Roundup Megával, mikor legnagyobb a rizómákon a rügyaktívitás (augusztus-szeptember egybeesik a tarlókezelésekkel, napraforgó, kukorica állományszárítással). A tarackbúza esetében vagy augusztus-szeptember hónapban permetezzük le, vagy a kezeléssel várhatunk szinte az első talajmenti fagyokig.

2013 Napraforgó Gyom, Egyéb Fenyércirok (magról kelő) (Sorghum halepense), fenyércirok (rizó...
A "Transorb" formázási technológiának köszönhetően a Roundup Mega hatóanyaga nagyobb arányban és gyorsabban szívódik fel hűvös időben is, mely a hatékonyságban is megmutatkozik.

2013 Kukorica Gyom, Egyéb Tarackbúza (tarackos is) (Elymus repens)
Roundup Mega a napraforgó szár és tányér szivacsos részeit is jól leszárította, látszik, hogy ezután már a betakarításkori visszanedvesedés minimális.

2013 Napraforgó Gyom, Egyéb Állományszárítás (deszikkálás), Tarlókezelés