Ismertetők

Nagy terméshez nem csak kiváló termőképességű hibrid, hanem tápanyagok is kellenek!

A kukorica igen nagy tápelem igénnyel bír. Ne csak nitrogént adjunk neki, hanem pótoljuk a mikroelemeket is, elsősorban a cinket.

A cink, a kukorica fejlődése során meghatározó szerepet tölt be. A növény életfolyamatainak elengedhetetlen elemét képezi.  Mivel a gyökeresedést segítő hormon (auxin) termeléséhez a növénynek cinkre van szüksége, így a kukorica tápanyagfelvételének hatékonysága érdekében biztosítani kell a megfelelő cink ellátást. Ha nem áll rendelkezésre elegendő Zn, virágképzési termékenyülési zavarok következhetnek be a kultúrnövény vegetációja során. Kezdetben a mikroelem hiányát a kis kukoricanövény fakó levelekkel jelzi, majd idősebb korban a levelek rozettás, sárgás- fehér klorotikus elszíneződést mutatnak. A növény a fejlődésben visszamarad. A cinkhiány a kezdeti fejlődésben még orvosolható, azonban sajnos a talajok felvehető cink tartalma igen csekély. Ezért fontos, hogy a növény lombon keresztül fel tudja venni a szükséges mennyiséget a súlyos terméskiesés megelőzése érdekében.A gyomirtási technológiához válasszunk lombtrágyát!

Lombtrágya választásnál vegyünk figyelembe, mekkora levélfelülettel rendelkezik a kultúrnövényük, vagyis a kiadott lombtrágyából mennyi jut a növényre és mennyi kerül a talajra.

Tekintettel arra, hogy a mikroelemekből a kultúrnövényeink, így a kukorica is hektáronként néhány kilogrammot igényelnek, a leghatékonyabb módja ezeknek az elemeknek a pótlásra a lombtrágyázás. Nincs ez másképp a cinkkel sem.  Az persze nem mindegy mivel pótoljuk. A termékválasztásunk igazodjon az alkalmazott gyomirtási technológiánkhoz. Korai post kezelés esetén a legjobb választás a Route (1 l/ha), ami lombon és talajon keresztül is kiválóan hasznosul. Post vagy késői post esetén már nagyobb a levélfület, akkor válasszunk a kiváló hatékonyságú Wuxal Cinket. 2 l/ha adagban alkalmazzuk. A lombtrágya választásnál ne csak a hatóanyag tartalmat tartsuk szem előtt, hanem figyeljünk arra, hogy milyen a hatóanyag kémia formája. Ha ugyanis nem vízoldható anyagokat tartalmaz egy műtrágya, akkor legyen bármilyen kecsegtető a látszólag magas hatóanyag tartalom, a biológia hatékonyság csekély lesz.  Mindezek mellett, olyan lombtrágyát válasszuk, ami hatékonyság fokozó adjuvánsokat is tartalmaz!

TERMÉK

Wuxal® Cink
Wuxal® Cink
Nagy töménységű levéltrágya a cinkhiányos tünetek megelőzésére és kezelésére.

KÍSÉRLET

Wuxal Cink kezelés hatása kukoricában
Az 5-6 leveles állapotban elvégzett kezelés, 228kg/ha terméstöbbletett eredményezett az adott kísérletben.
2018. március 13.

Wuxal Cink kezelés hatása a kukorica termésére
A 6 leveles állapotban kiadott Wuxal Cink (2l/ha) 454 kg/ha termésnövekedést okozott.
2018. március 14.

Wuxal Cink és Pannon Starter kezelés hatása a kukorica termésére
A kezelés 8,3% termésnövekedést eredményezett.
2018. március 13.

VIDEO


Vissza az ismertetőkhöz