Ismertetők

A bór nélkülözhetetlen

Általánosságban elmondható, hogy az előbb említett okok sajnos az ország összes termőterületén előfordulhatnak, így a bór pótlására nagy hangsúlyt kell fektetnünk.
Jó hír viszont, hogy a növények igényét lombon keresztül is megfelelően tudjuk pótolni.
A termesztésben lévő növényeink közül a kétszikűek sokkal érzékenyebbek a bór hiányára és tudjuk, hogy az olajos növényeink magas szintű termesztéséhez szinte kötelező a bóros lombtrágyák beiktatása.
Egyszikű kivételként azonban a  csemegekukorica és hibridkukorica is a kimondottan bór igényes növények táborát erősíti.
A bór elősegíti a növények virágzásakor a pollen csírázását, a pollentömlő kihajtását stimulálják, ezért a virágzásban és megtermékenyülésben nélkülözhetetlen szerepet tölt be.
Hiánya ”zsebbe nyúló” problémát okoz, mivel a termésveszteség ilyen esetben nagy valószínűséggel bekövetkezik.
A bór ezen kívül szerepet játszik a szénhidrátok szállításában, csökkent jelenléte miatt ezen anyagok transzportja leállhat, ráadásul a sejtfalak szilárdításában is részt vesz.
Általános probléma, hogy a monobór készítmények a permetlé kémhatását a lúgos irányban tolják, aminek az alábbi következményei lesznek:

1.a kombinációs növényvédő szer hatékonysága csökken, mivel a lúgos kémhatás következtében a hatóanyag tartalom gyorsan akár 1-2 óra alatt a töredékére csökken.

2.a tápanyag felvétel sem lesz megfelelő, mert lombon keresztül a semleges vagy gyengén savanyú kémhatással rendelekező permetléből tudja legkönnyebben a tápanyagokat a növény felvenni.

Azt is tudjuk, hogy a virágzás egy rendkívül energiaigényes folyamat és ilyenkor igényli a növény a legtöbb foszfor hatóanyagot is.

 Wuxal Boron Plus

Jó hír, hogy a Wuxal Boron Plus termékünk a fent említett problémák kivédésre maximálisan megfelel. Mivel nemcsak bórt, hanem foszfort és egyéb nélkülözhetetlen tápelemeket (réz,vas, mangán,molibdén,cink) is tartalmaz, ráadásul mindezt hatékony szuszpenziós formában.
A Wuxal Boron Plus ezen túlmenően minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egyedivé teszi a Wuxal termékeket (tapadásfokozás, szuperkelatizáció, pH-puffer, párolgáscsökkentés, újranedvesedő képesség, felszívódás-fokozás).


 

TERMÉK

Wuxal® Boron Plus
Wuxal® Boron Plus
Magas bór és foszfor tartalmú lombtrágya a tökéletes terméskötődésért

KÍSÉRLET

VIDEO

SZAKCIKK

Hol van a bór?
A bórt a növények borátion formájában veszik fel. Na, de honnan jutnak hozzá?
2017. szeptember 15.

BÓR, a növények nélkülözhetetlen tápeleme
A bór nélkülözhetetlen tápelem a növények működésének szempontjából. A talajainkban megtalálható, de számos ok hátráltathatja a felvételét. ...
2019. március 25.

Vissza az ismertetőkhöz