Ismertetők

Gyomok a szójában?

A szójatermesztés legnehezebb feladata a gyommentesség biztosítása. A szója lassú kezdeti fejlődésű, sokáig teret enged a gyomnövények kelésének.

A gyomok konkurenciát jelentenek a kultúrnövénynek, tápanyagot és vizet vonnak el tőle. A termést 10-50 %-al is csökkentheti, ha nem sikerül gyommentesen tartani a szója állományunkat. A betegségek megjelenési valószínűségét is növeli, illetve a betakarítást is megnehezíti egy rosszul sikerült gyomirtás. A szója preemergens gyomirtására hazánkban kevés hatóanyag van engedélyezve, így nehéz megtalálni a területünk  gyomviszonyainak megfelelő készítményt.Megoldásunk az Ön problémájára: Stomp Aqua!

A régi, jól bevált hatóanyag újra tervezve! A Stomp Aqua emelt hatóanyagú, 455 g/l pendimetalin tartalmú készítmény, mely hatékonyan használható a magról kelő egyszikűek és számos kétszikű gyomnövény ellen.

Sejtosztódás gátló hatásával megakadályozza a magok csírázását, illetve a már kicsírázott gyomok gyökérnövekedését gátolva, azok kelését.

A készítményt vetés előtt 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva, vagy vetés után, kelés előtt a talajfelszínre permetezve kell használni. Nagy mennyiségű csapadék hatására sem mosódik ki a talaj felső rétegéből, így ott sokáig képes kifejteni hatását.

A Stomp Aqua (3l /ha) hatását jól kiegészíti a Command 48 EC (0,2 /ha) gyomirtó szer, mely kombináció megbízható, tartós hatású gyomirtást biztosíthat a szója vetésekben.

TERMÉK

Stomp® Aqua
Stomp® Aqua
Nagyon sok kultúrában engedélyezett, a talajban rendkívül stabil, alap gyomirtó szer.

SZAKCIKK

Így dolgozik a Stomp Aqua!
Generációk gyomirtószere!
2018. március 06.

Vissza az ismertetőkhöz