Ismertetők

A napraforgó betegségekre érzékeny növény

Többször is megéltük már, hogy a nyár közepéig rekordtermést ígértek az állományok. Majd megjöttek az esők, és velük együtt a gombabetegségek is. A várt 30-45 mázsa helyett 10-20 mázsával kevesebbet lehetett learatni.

Szklerotíniától hervadó napraforgó
Szklerotíniától hervadó napraforgó
KÉPGALÉRIA
Szkleróciumok napraforgó szárában
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Betakarítás előtt szemlézve az állományunkat, a napraforgó tövén, szárközepén találhatjuk meg a betegségek tüneteit. Leggyakrabban fehérpenészes (szklerotínia), majd alternáriás és fómás szárölelő foltokat láthattunk. Ezeknek a szárölelő foltoknak az a tulajdonsága, hogy tönkreteszik a napraforgó edénynyaláb-rendszerét, így a víz- és a tápanyagszállítás sérül, végül idő előtt megszűnik. A növény fejlődésének korai időszakában ennek az a következménye, hogy a napraforgó virágzás idejére hervadni kezd, és elpusztul. Virágzáskori tünetek esetén szintén hervad a növény, majd idő előtt elszárad. A tányérokban a kaszatok kicsik és léhák, termést nem, vagy alig adnak.Picasso + Wuxal Boron Plus

A Picasso a virágzó repce és napraforgó speciális gombaölőszere, ami a szklerotiniás fehérpenész mellett a többi repce és napraforgó betegség ellen is hatékony.

A Wuxal Boron Plus foszforban és bórban gazdag összetételének köszönhetően a terméskötődést segíti elő, a Picassoval együttes kijuttatása jelentős, 10% közeli termésnövekedést eredményezhet.

TERMÉK

Wuxal® Boron Plus
Wuxal® Boron Plus
Magas bór és foszfor tartalmú lombtrágya a tökéletes terméskötődésért

VIDEO

SZAKCIKK

Hol van a bór?
A bórt a növények borátion formájában veszik fel. Na, de honnan jutnak hozzá?
2017. szeptember 15.

Vissza az ismertetőkhöz