Ismertetők

Megrágták a csigák!

Az elmúlt évek hűvös és csapadékos időjárása különösen kedvez a házas és meztelen csigák elterjedésének. Sok torkos tolvaj lesben áll és a friss zöldségünket dísznövényeinket szinte tarra pusztítja.

Csigakártétel uborkán
Csigakártétel uborkán

Több ártalmas csiga is megfordulhat a kertekben, legbosszantóbbak mégis a meztelen csigák. Ezek a polifág károsítók a zöldségnövényeket éppúgy szeretik, mint a dísznövényeket. Kedvenc tápnövényei a saláta, a káposztafélék, a szamóca és a puha levelű dísznövények, mint például az árnyékliliom. A palántákra kifejezetten veszélyesek, mert azok megrágásával akár a teljes növény pusztulását is okozhatják. Kora tavasztól késő őszig károsítanak, évente egy kifejlett egyed  több alkalommal rakja le tojásait, így egy évben akár több száz új példány is kifejlődhet. Különösen kedvez a szaporodásuknak a csapadékos időjárás és a nedves, páradús növények környezete. Az elmúlt években a legnagyobb kárt főleg a spanyol csiga okozta, ami szinte mindent elpusztít. Nagyon mozgékony faj. Keserű nyákot termel, ezért kevés a természetes ellensége. Sajnos  még a szárazságnak is jobban ellenáll, mint a többi faj.Csigakártétel ellen Metarex Inov

Egyenletesen kell kiszórni a területre.

Spanyol meztelencsiga
Spanyol meztelencsiga

Egységes szemcsemérete miatt akár kézi műtrágyaszóróval is kijuttatható, nem porzik, ezért nem veszélyezteti az emberek egészségét. 100 m2  felületre 40-50 gramm a javasolt dózis, ami azt jelenti hogy 1 m2-re 30 darab granulátumot kell kiszórni.

 

A metarexet nem mossa el az eső.

TERMÉK

Metarex Inov
Metarex Inov
Csigaölő szer.

KÍSÉRLET

VIDEO

SZAKCIKK

Hogyan működik a Metarex csigamágnes
A Metarex Inov csalógató szerrel ellátott, hosszú hatástartamú csigaölő készítmény.
2017. március 28.

Vissza az ismertetőkhöz