Ismertetők

A hernyók tényleg kezelhetetlenek?!?

Önnél okoznak gondot a különböző lepkék, molyok lárvái? Tud megbízható védelmet a már szedésben lévő paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztaféléket és egyéb zöldségeket károsító hernyók, lárvák ellen?

KÉPGALÉRIA
Gyapottok bagolylepke kártétele paprikán Gyapottok bagolylepke hernyója Bagolylepke hernyója káposztalevélen Káposztalepke tojásai a levél fonákján Káposztalepke hernyói akcióban Káposztalepke hernyói kicsit éhesek voltak Ez maradt a káposztából
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

A tenyészidőszak elején még több hatékony vegyszer áll rendelkezésünkre a növényeinket károsító lepkefélék lárvái ellen, de gyökeresen megváltozik a helyzet, ha már szedésben, betakarítás közben ér bennünket a „támadás”. Az élelmezés egészségügyi, sőt néha még a munka egészségügyi várakozási idő betartása is szinte lehetetlen ebben az időszakban az engedélyezett kémiai hatóanyagokkal.Hatékony biológiai megoldás a lárvák ellen!

A Lepinox Plus sok kultúrában engedélyezett szelektív biológiai rovarölő szer, amely a Bacillus thuringienzis var. Kurtstaki bacilus törzset tartalmazza. Ez a baktérium több károsító Lepidoptera, azaz lepkeféle fiatal lárvái (L1-L2) ellen hatékonyan alkalmazható, biológiai termesztésben is.

A Lepinox Plus sok kultúrában engedélyezett szelektív biológiai rovarölő szer, amely a Bacillus thuringienzis var. Kurtstaki bacilus törzset tartalmazza. Ez a baktérium több károsító Lepidoptera, azaz lepkeféle fiatal lárvái (L1-L2) ellen hatékonyan alkalmazható, biológiai termesztésben is. A készítményt a kártevők táplálkozása során kerül a szervezetükbe, a fogyasztás után a lárvák mozgása lelassul, és haláluk előtt összezsugorodnak, elszíneződnek. A szer biológiai készítmény, amelynek azonnali taglózó hatása nincs, a kijuttatás után viszont pár órával később a lárvák táplálkozása leáll, majd néhány napon belül elpusztulnak. A Lepinox Plus® 1 kg/ha dózisban, csapdázásra, előrejelzésre alapozva, a lárvák tömeges kelése idején, fiatal lárva stádiumban. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén a kezelést 7-10 nap múlva szükséges megismételni, évente maximum 3 alkalommal. A permetszer kijuttatásakor törekedni kell a kezelendő levélfelület teljes borítottságára, a jó fedésre. A készítmény használata mindig az esti, alkonyati órákban ajánlott. Alkalmazásával gazdaságosabbá, biztonságosabbá és jövedelmezőbbé tehető a növénytermesztés.

Azonnali taglózó hatása nincs, de a kijuttatása után pár órával a lárvák táplálkozása leáll, mozgásuk lelassul, majd elszíneződnek, összezsugorodnak és elpusztulnak. A Lepinox Plus®-t mindig csapdázásra, előrejelzésre alapozva, a lárvák tömeges kelése idején, fiatal lárva stádiumban (L1-L2 állapotban) kell alkalmazni, nagyobb lárvák ellen már nem hatékony. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén a kezelést 7-10 nap múlva szükséges megismételni a kezelést, évente maximum 3 alkalommal. A permetszer kijuttatásakor törekedni kell a kezelendő levélfelület teljes borítottságára, a jó fedésre. A készítmény használata mindig az esti, alkonyati órákban ajánlott. Alkalmazásával környezetkímélő módon, biztonságosabbá és jövedelmezőbbé tehető a növénytermesztés.

Előnyei:

A Lepinox Plus® használata:

 

TERMÉK

Lepinox Plus
Lepinox Plus
Szelektív biológiai rovarölő szer

KÍSÉRLET


Vissza az ismertetőkhöz