Ismertetők

Megjelentek a korai levélbetegségek!

Legígéretesebb búzatáblája közelében van kalászos árvakelés, gyepterület, ruderália, korai vetésű kalászos gabona? Vagy esetleg kalászos után kerül kalászos ugyanarra a táblára?

Ha ezek közül bármelyikre igennel tud válaszolni, akkor készüljön fel a korai permetezésre. Az enyhe időjárás miatt hajlamosító tényezők mellett számítani kell a korai lombbetegségek megjelenésére!

Ellenség a kapuknál!

Kalászosainkat több kórokozó is fenyegeti a tél végi-tavaszi időszakban. Általánosságban elmondható, hogy minél korábban kezd melegedni az idő, annál hamarabb és nagyobb mértékben jelennek meg a különböző lombot károsító betegségek. Mire számítsunk egy olyan tél után, amikor folyamatosan mértünk melegrekordokat!? Korai lombvédelemre!Két hatóanyag, különböző hatásmód

Azok a termelők, akik költséghatékonyan szeretnének hathatós védelmet elérni a lombot fertőző betegségek ellen és fontos szempontnak tartják a  lombtrágyákkal vagy gyomirtó szerekkel való tökéletes keverhetőséget, az Eminent Start keresik!

Őszi búzában lisztharmat, rozsda-, szeptóriás és pirenofórás betegségek ellen használható. Említett  betegségek  ellen  megelőző jelleggel  –  bokrosodás végétől  a zászlóslevél kiterüléséig  ajánljuk  felhasználását.  Erős  fertőzési  nyomás  esetén  a  magasabb  dózis használata javasolt!

Az Eminent Star hatóanyagai közül a tetrakonazol sokszor már fél óra alatt felszívódik, vándorol az új hajtásrészek felé is, ezzel a nüvekményt is megvédi. A kontakt klórtalonil a búza viaszos leveleihez jól kötődik, így a lombozat felületén csírázó gombákat elpusztítja, mielőtt azok fertőzhetnének.

Az Eminent Start preventív módon kell kijuttatni. A készítmény egy vegetációban 1 alkalommal juttatható ki. A kijuttatás során törekedni kell a minél jobb permetlé fedettség elérésére.

TERMÉK

Eminent Star
Eminent Star
Felszívódó és kontakt hatóanyaggal is rendelkező gombaölő szer repcében és őszi búzában

SZAKCIKK

Így dolgozik az Eminent Star
2018. március 06.

A búza kórokozói
A búza kórókozóit két csoportra osztjuk:
2019. február 25.

Visszamaradt vetések - korai károsítók „Táplálunk és védünk” a búzákban is!
A búzák rendkívül vontatottan keltek a száraz őszi időjárás miatt. A nehezen kibújt növények is siralmas képet mutatnak, sőt, sok táblában m...
2019. március 13.

Vissza az ismertetőkhöz