Ismertetők

Mi a baj a palántámmal?

Önnél sem mindig tökéletes a gyökeresedés, kötődés és megtermékenyülés a hideg koratavaszi időszakban, vagy a nyári hőségnapokon? Szeretné, ha a dinnyéje, paradicsomja paprikája, uborkája és egyéb zöldségei ezekben a stresszes időszakokban sem kókadnának és folyamatosan kötnének, teremnének?

A klimatikus változások miatt mára a biostimulátorok alkalmazása már Magyarországon sem divat, hanem szükséglet. A szélsőségesé vált időjárási viszonyok között a gyökérzet és növények megfelelő növekedéséhez, a jobb termékenyüléshez és a jó minőségű termések kialakításához már sajnos nem mindig elég a megfelelő mennyiségű tápanyag kijuttatása, biztosítani kell azok hatékony felvételét és beépülését is a stresszes időszakokban. A kertészeti növényeknél két kiemelt fontosságú életszakasz a gyökeresedés és virágzás időszaka. Ezekben a nagy terhelésű fenológiai fázisokban a növények minden energiájukat a gyökérzet-, illetve a virágok képzésére és a kötődésre fordítják. Ha ilyenkor nem állnak rendelkezésre a szükséges tápelemek, gyengül a gyökérzet, csökken a megtermékenyülésre képes virágok száma és maga kötődés, termékenyülés sem lesz megfelelő.Gyökeresítés és köttetés egy anyaggal, egy menetben!

Algabomba, megoldás minden kezdeti problémára

KÉPGALÉRIA
2 db paprika 56 dkg Jól bekötött paradicsom Szépen kötött az uborka is.
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Az Alga 600 a piacon a legtöményebb Sargassum, azaz sárga tengeri alga kivonatot tartalmazó biostimulátor, amely egyedülálló módon tápoldatozással, akár egyéb tápanyagokkal, mikrobiológiai termékekkel egy menetben is kijuttatható és biológiai termesztésben is engedélyezett. Magas növényi hormon tartalma stimulálja a növények életfolyamatait, elősegíti a  gyökérzet fejlődését, a tápanyagok felvételét és növeli a stressztűrő képességet. A növekedési hormonok mellett egyéb bioaktív anyagokat is tartalmaz. Ilyen például a laminarin, ami egy természetes eredetű speciális cukor, amely könnyen beépíthető többlet tápanyagot biztosít a kezelt növényeknek. A tengeri algák közül a Sargassum fajoknak a legmagasabb a kálium, kalcium és magnézium tartalma, amely ásványi tápelemek szintén hozzájárulnak az Alga 600 kedvező hatásához, ezekkel is erősíti a gyökérzetet javítja a termésminőségét és jelentősen növeli a termésmennyiséget. Ennek következtében az adott növénynek nagyobb termést kell majd kinevelnie. Nagyon fontos, hogy a terhelés növekedése miatt a megnövekedett tápanyagigényt is fedezzük, hiszen csak így tudja majd a növényük a biostimulátor felhasználása miatt kialakult terméstöbbletet kinevelni.

Előnyei:

Az Alga 600 használata:

TERMÉK

Alga 600
Alga 600
Igen tömény – a Sargassum nemzetségbe tartozó algát tartalmazó – biostimulátor hatású öntözőműtrágya. Ökológia gazdálkodásban is használható!

KÍSÉRLET

SZAKCIKK

Növényi biostimulátorok
Növényi biostimulátoroknak azokat a termékeket nevezzük, melyek olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyeket a növ...
2017. március 28.

A növényi hormonok szerepe a stressz leküzdésében
A növények fejlődési ritmusát és a stresszre adott válaszukat éppúgy hormonok irányítják, mint ahogy az állatok esetében is. Vannak persze k...
2018. április 03.

Vissza az ismertetőkhöz