Imperis Vital

Imperis Vital

Imperis Vital
Kiemelt hatás

lisztharmat, rozsda, szeptória

Két felszívódó hatóanyagot tartalmazó innovatív gombaölő szer, a kalászosok levélbetegségei ellen.

Innovatív védelem a zászlóslevélnek
Az összes gombabetegség, kiemelten rozsdák ellen hatékony.


 

További hasznos információért, kattintson a képre!

Kategória és hatáskifejtés
II. kategória
Hatóanyag tartalom
75 g/l fluxapiroxad + 150 g/l piraklostrobin
Kiszerelés
5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszi búza Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 0,75-1,5 l/ha 35 nap
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Technológiai ajánlások

Az Imperis Vital intenzív növényvédelmi technológiákba beépíthető, prémium levélfungicid. Kétkezeléses technológia estén az első kezelésre célszerű időzíteni, intenzív lombnövekedés időszakában elvégezve a kezelést, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor. Itt a korai lombbetegségek elleni védelem megteremtése és a fotoszintetikus aktivitás növelése lehet célunk.

Felhasználható: Őszi búza, Őszi árpa, Rozs, Zab, Tritikálé kultúrákban rozsdabetegségek, lisztharmat, búza pirenofórás és szeptóriás betegsége, árpa hálózatos, rinhospóriumos és ramuláriás levélfoltossága ellen.

Háromkezeléses technológiánál a második alkalommal, célzottan a zászlóslevél védelmében alkalmazzuk. Ez esetben a különböző rozsda- és foltbetegségek ellen kapunk védelmet, valamint serkentjük a kalászfejlődésért- és szemtelítődésért leginkább felelős levelek asszimiláta előállítását is. Normál időjárás esetén általában elég 0,8-1,0 liter/ha dózisban használni (ajánlott lémennyiség: 200-300 liter/ha), viszont fertőzésre hajlamosító körülmények között, illetve erős fertőzési nyomás eseten magasabb dózist válasszunk.

Keverhetőség

A fungicid hatását nagyban támogatja a Wuxal Grano különleges szuszpenziós lombtrágya, amely Ph stabilizátorral gondoskodik a maximális mikroelem felvételről, segíti a zászlós levél fiatalon tartását, táplálását.

Hatásspektrum

Rozsdabetegségek, lisztharmat, búza pirenofórás és szeptóriás betegsége, árpa hálózatos, rinhospóriumos és ramuláriás levélfoltossága.

Hatásmechanizmus

Az Imperis Vital a Kwizda Agro legújabb, innovatív kalászos gombaölő szere. Hatékonyságának alapját egyrészt a már jól ismert strobilurinok (QoI-fungicidek) csoportjába tartozó piraklostrobin, másrészt a karboxamidok (SDHI-fungicidek) osztályába tartozó fluxapiroxad adja. Az Imperis Vital hatóanyagai együttesen állítják le a gomba energiatermelését és sejtnövekedését a mitokondriális légzés gátlásával.

A piraklostrobin hatékony a levélbetegségek széles köre, mint például a rozsdabetegségek, a hálózatos, a ramuláriás, a szeptóriás és a rinhospóriumos levélfoltosság ellen. A permetezést után több héten keresztül gátolja a kórokozó gombák spóráinak csirázását és fertőzését a kalászosokon. Használatakor lassulnak az öregedési folyamatok, mivel csökken az etiléntermelés.

A fluxapiroxad különleges, kettős tulajdonságú molekula. Egyszerre zsírban oldódó (lipofil) és vízben oldódó (hidrofil) tulajdonsággal is rendelkezik, ezért szinte ellenállás nélkül mozog zsírokban és vizes közegben.

A kipermetezett fluxapiroxad a növény felszínén levő viaszréteghez kötődik, jelentős része gyorsan felszívódik a növény belsejébe, majd csúcsirányban szállítódik.

A fluxapiroxad egyedülálló hipofil-lipofil balance tulajdonságának köszönhetően rendkívül gyors a hatáskifejtése, kimagaslóan erős gyógyító hatása, valamint kiváló az esőállósága is.

Az egymást jól kiegészítő két hatóanyagnak köszönhető, hogy az Imperis Vital hatására szélsőséges kórtani körülmények között is lehet számítani. Megoldást nyújt a kalászosokban előforduló legfontosabb levélbetegségek ellen függetlenül attól, hogy a növény már megfertőződött vagy csak később fertőződik.

Figyelmeztetés Figyelem
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2 GHS piktogram 5
Raklap 4 db/gyűjtő
Tárolhatóság Eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Engedélyokirat szám 04.2/4127-1/2016; 04.2/2777-1/2018
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek