Új innovatív termésnövelő született!

Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy a mikrogranulált starter kínálatunk egy új és innovatív termésnövelő készítménnyel bővült, amit elsősorban a kukorica termesztőknek javasolunk!

A Pannon Starter Vital mikrobiológiai készítmény a Pannon Starter Mega és az „Arthrobacter chlorophenolicus GY 34 törzs” talajlakó baktérium 1-1 arányú keveréke.

Hatóanyagtartalma (m/m%) az enegdélyokiratának megfelelően minimum 6,36% N24,2% P2O5, 0,79% Zn és 2,3*106 CFU/g csíraszám biopreparátum.

Felhasználható valamennyi szántóföldi kultúrában 10-20 kg/ha dózisban a vetéssel egy menetben, mikrogranulátumszóró adapterrel kijuttatva.

Milyen pluszt ad a baktérium?

Segíti a foszfor mobilizációt, nitrogént képes megkötni és auxint is termel. Ezenkívül segíti a talajok bioremediációját, kémiai szennyező anyagokat – chloro-fenol és nitro-fenol-származékok – bont el és ezzel is egészségesebb környezetet biztosít a fejlődő gyökérzetnek.

Mikor hasznosabb a Pannon Starter Vital kombináció az önálló Pannon Starter Megánál?

Az eddigi információink alapján az ideális P-szolgáltatással jellemezhető (15 °C körüli talajhőmérséklet vetéskor), jobb adottságú területekre javasoljuk a kombinációt.

A baktérium készítmény pozitív hatása önállóan kijuttatva is mérhető és a gyökeresedést fokozó mikrogranulált foszforral kombinálva pedig több kísérletben is nagyobb termésnövelő hatást tapasztaltunk az önálló és kétszeres foszfor mennyiséget biztosító starterezésnél.

 

Kisebb mennyiségben forgalmazzuk az idei tavaszi szezonban és elsősorban a Pannon Starter Mega felhasználóknak ajánljuk kipróbálásra! Időben rendelje meg kereskedőjétől!

 

2020. március 26.