Green Star®

Green Star®

Green Star®
Kiemelt hatás

Lomb- és kalászvédelemre is

Prémium gombaölő szer az őszi búza betegségei ellen egyedülálló gyári kombinációban!

Két hatóanyaga révén széles hatásspektrummal és kiváló növénykondícionáló hatással is rendelkezik.
 

További hasznos információért, kattintson a képre!

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Felszívódó
Hatóanyag tartalom
200 g/l tebukonazol, 100 g/l trifloxistrobin
Kiszerelés
5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszi árpa Rozsdák 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Lisztharmat 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Rinchospórium 1 l/ha 35 nap
Őszi búza Lisztharmat 1l/ha 35 nap
Őszi búza Rozsdák 1l/ha 35 nap
Őszi búza Kalászfuzárium 1l/ha 35 nap
Őszi búza Helmintospórium 1l/ha 35 nap
Őszi búza Szeptória 1l/ha 35 nap
Sörárpa Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Sörárpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Takarmány árpa Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Takarmány árpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Képgaléria

Kalászfuzárium tünetei Gabona lisztharmat Szeptória tünetei búzán Dreschlera tünetei Helmintospórium Pirenofóra tünetei árpán Fuzáriumos kalász (fotó: Pinczehelyi Zoltán) Fuzárium tünetei (fotó: Pinczehelyi Zoltán) Lisztharmat tünetei búzalevélen közelről (fotó: Vajkovics Balázs)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

A készítmény az őszi búza, őszi és tavaszi árpa valamennyi kalász- és levélbetegsége ellen hatásos (hálózatos-, csíkos-, fahéjbarna levélfoltosság, gabona-lisztharmat, rozsdabetegségek és kalászfuzáriózis) 1,0 l/ha dózisban.

A kétkezeléses program esetén az első kezelést a bokrosodás végétől zászlóslevél megjelenéséig végezzük el Fezan® Plus-szal vagy Titanium®-mal lehetőleg megelőző jelleggel, de ha megcsúszunk a kezelésekkel, akkor a levélbetegségek első tüneteinek megjelenését követően azonnal. A második kezeléshez, a teljes kikalászolás és a fôvirágzás között alkalmazzuk a Green Star®-t 1 l/ha-os dózisban. A készítményt ilyenkor célzottan a kalászfuzáriózis ellen nagy biztonsággal alkalmazhatjuk.

Egykezeléses technológiában a permetezést akkor javasoljuk, amikor a kalászok jelentős része már megjelent. A legjobb hatékonyságot és a leghosszabb hatástartamot úgy érhetjük el, ha akkor permetezünk, amikor a betegségek első tünetei a zászlóslevél alatti első és második levélen éppen megjelentek. Ekkor jól érvényesül a készítmény kiváló kuratív hatása és a teljes hatástartama aktív lesz. Ez a kezelés ugyanakkor – a tebukonazolnak köszönhetően – a levélemeletek között esetlegesen felfelé elmozduló látens fuzárium fertőzést is megakadályozza. Ha célzottan a fuzárium ellen védekezünk, duplaréses fúvókák és magasabb lémennyiség használata jelentősen növeli a hatékonyságot.

 

Kapcsolódó csomagok

50 ha

Green Star - Azospeed

Kalászvédelem és minőségjavítás egyben
Csomagkedvezmény!

Keverhetőség

A Green Star alkalmazás időpontjától függően keverhető a Wuxal Réz, Cink, Grano lombtrágyákkal, Azospeed folyékony fejtrágyával, tenyészidő elején Pylon szárszilárdítóval. Vetésfehérítő bogarak jelenléte esetén Fury 10 EW rovarölő szert adjunk még hozzá a permetléhez.
Magyarországon permetezésre használt vizek minősége között (pH, vízkeménység, stb...) nagyon nagy eltérések vannak, ezért az első permetezés előtt mindenféleképp ajánlott egy keverési próba elvégzése.
A hatóanyagok felszívódásának és hatékonyságának fokozására, illetve a permetlé-borítottság növelésére a Velocity® adjuváns használatát javasoljuk.

Hatásspektrum

Kalász és levélbetegségek: lisztharmat, rozsda, fuzárium, helmintospórium, szeptória, rinchospórium

 

Hatásmechanizmus

A Green Star® korszerű, kombinált hatóanyagú készítmény mely 200 g/l tebukonazolt és 100 g/l trifloxistrobint tartalmaz SC formulációban.
A Green Star® úgy lett megalkotva, hogy egyesítse a két kiváló hatóanyag legjobb tulajdonságait. A tebukonazol szisztémikus mozgása és a trifloxistrobin mezosztémikus tulajdonsága együtt az elképzelhető legkomplettebb hatást eredményezi. A készítmény így kiváló kuratív hatással, de emellett rendkívül hosszú hatástartammal is rendelkezik. A nagymennyiségű, hatékony triazolnak köszönhetően a készítmény felhasználási ideje így rugalmasabb, mint a hagyományos strobilurin kombinációké, mivel itt a triazol komponens kurativitása nagyobb mértékben érvényesül.
Kiváló fungicid hatása mellett erőteljes levélzöldítő és termésnövelő tulajdonsággal is rendelkezik. Kísérletek sora igazolta, hogy a trifloxistrobinnal kezelt növények anyagcseréje felgyorsul, az asszimilátáknak a szemekbe való beépülése fokozódik. Ha a termeléstechnológia más elemeit (tápanyag utánpótlás, fajta, talajművelés) ezzel összhangba hozzuk, úgy a Green Star® alkalmazásával jelentősen nőhet a termés mennyisége és javulhat annak minősége.

A Green Star azonos a Nativo 300 SC 02.5/2111/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett gombaölő permetező szerrel.

Figyelmeztetés Figyelem
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2 GHS piktogram 5
Raklap 200 liter / raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év. 
Engedélyokirat szám A Green Star azonos a Nativo 300 SC 02.5/2111/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett gombaölő permetező szerrel.
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek