Green Star®

Green Star®

Green Star®

Prémium gombaölő szer az őszi búza betegségei ellen egyedülálló gyári kombinációban!

Két hatóanyaga révén széles hatásspektrummal és kiváló növénykondícionáló hatással is rendelkezik.
 

Kiemelt kultúra

Őszi árpa Őszi búza Sörárpa Takarmány árpa

Kiemelt hatás

Lomb- és kalászvédelemre is

Megoldásaink - Green Star® segítségével

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Felszívódó
Hatóanyag tartalom
200 g/l tebukonazol, 100 g/l trifloxistrobin
Kiszerelés
5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszi árpa Rozsdák 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Lisztharmat 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Őszi árpa Rinchospórium 1 l/ha 35 nap
Őszi búza Lisztharmat 1l/ha 35 nap
Őszi búza Rozsdák 1l/ha 35 nap
Őszi búza Kalászfuzárium 1l/ha 35 nap
Őszi búza Helmintospórium 1l/ha 35 nap
Őszi búza Szeptória 1l/ha 35 nap
Sörárpa Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Sörárpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Takarmány árpa Lisztharmat, rozsda, szeptória, helmintospórium 1 l/ha 35 nap
Takarmány árpa Kalászfuzárium 1 l/ha 35 nap
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Képgaléria

Kalászfuzárium tünetei Gabona lisztharmat Szeptória tünetei búzán Dreschlera tünetei Helmintospórium Pirenofóra tünetei árpán Fuzáriumos kalász (fotó: Pinczehelyi Zoltán) Fuzárium tünetei (fotó: Pinczehelyi Zoltán) Lisztharmat tünetei búzalevélen közelről (fotó: Vajkovics Balázs)
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

A készítmény az őszi búza, őszi és tavaszi árpa valamennyi kalász- és levélbetegsége ellen hatásos (hálózatos-, csíkos-, fahéjbarna levélfoltosság, gabona-lisztharmat, rozsdabetegségek és kalászfuzáriózis) 1,0 l/ha dózisban.

A kétkezeléses program esetén az első kezelést a bokrosodás végétől zászlóslevél megjelenéséig végezzük el Fezan® Plus-szal vagy Titanium®-mal lehetőleg megelőző jelleggel, de ha megcsúszunk a kezelésekkel, akkor a levélbetegségek első tüneteinek megjelenését követően azonnal. A második kezeléshez, a teljes kikalászolás és a fôvirágzás között alkalmazzuk a Green Star®-t 1 l/ha-os dózisban. A készítményt ilyenkor célzottan a kalászfuzáriózis ellen nagy biztonsággal alkalmazhatjuk.

Egykezeléses technológiában a permetezést akkor javasoljuk, amikor a kalászok jelentős része már megjelent. A legjobb hatékonyságot és a leghosszabb hatástartamot úgy érhetjük el, ha akkor permetezünk, amikor a betegségek első tünetei a zászlóslevél alatti első és második levélen éppen megjelentek. Ekkor jól érvényesül a készítmény kiváló kuratív hatása és a teljes hatástartama aktív lesz. Ez a kezelés ugyanakkor – a tebukonazolnak köszönhetően – a levélemeletek között esetlegesen felfelé elmozduló látens fuzárium fertőzést is megakadályozza. Ha célzottan a fuzárium ellen védekezünk, duplaréses fúvókák és magasabb lémennyiség használata jelentősen növeli a hatékonyságot.

 

Keverhetőség

A hatóanyagok felszívódásának és hatékonyságának fokozására, illetve a permetlé-borítottság növelésére a Velocity® adjuváns használatát javasoljuk.

Hatásspektrum

Kalász és levélbetegségek: lisztharmat, rozsda, fuzárium, helmintospórium, szeptória, rinchospórium

 

Hatásmechanizmus

A Green Star® korszerű, kombinált hatóanyagú készítmény mely 200 g/l tebukonazolt és 100 g/l trifloxistrobint tartalmaz SC formulációban.
A Green Star® úgy lett megalkotva, hogy egyesítse a két kiváló hatóanyag legjobb tulajdonságait. A tebukonazol szisztémikus mozgása és a trifloxistrobin mezosztémikus tulajdonsága együtt az elképzelhető legkomplettebb hatást eredményezi. A készítmény így kiváló kuratív hatással, de emellett rendkívül hosszú hatástartammal is rendelkezik. A nagymennyiségű, hatékony triazolnak köszönhetően a készítmény felhasználási ideje így rugalmasabb, mint a hagyományos strobilurin kombinációké, mivel itt a triazol komponens kurativitása nagyobb mértékben érvényesül.
Kiváló fungicid hatása mellett erőteljes levélzöldítő és termésnövelő tulajdonsággal is rendelkezik. Kísérletek sora igazolta, hogy a trifloxistrobinnal kezelt növények anyagcseréje felgyorsul, az asszimilátáknak a szemekbe való beépülése fokozódik. Ha a termeléstechnológia más elemeit (tápanyag utánpótlás, fajta, talajművelés) ezzel összhangba hozzuk, úgy a Green Star® alkalmazásával jelentősen nőhet a termés mennyisége és javulhat annak minősége.

A Green Star azonos a Nativo 300 SC 02.5/2111/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett gombaölő permetező szerrel.

Figyelmeztetés Figyelem
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2 GHS piktogram 5
Raklap 200 liter / raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év. 
Engedélyokirat szám A Green Star azonos a Nativo 300 SC 02.5/2111/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett gombaölő permetező szerrel.
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek