Dursban® 480 EC

Dursban® 480 EC

Dursban® 480 EC
Kiemelt hatás

Repce szárormányos

Hármas hatásmóddal rendelkező, széles hatásspektrumú rovarölő szer.

A rejtőző szárormányosok ellen is biztonságos hatástartamot nyújt. Magas klórpirifosz tartalmának köszönhetően hosszú tartamhatással rendelkezik.

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Kontakt
Hatóanyag tartalom
480 gramm/liter klórpirifosz
Kiszerelés
5 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Repce Becőormányos 1 l/ha nk.*
Repce Fénybogár 1 l/ha nk.*
Repce Repcebolha 1 l/ha nk.*
Repce Repcedarázs 1 l/ha nk.*
Repce Szárormányos 1 l/ha nk.*
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI
Mustár Szárormányos 1 l/ha nk.*
Mustár Repcebecő-ormányos 1 l/ha nk.*
Mustár Fénybogár 1 l/ha nk.*
Mustár Repcebolha 1 l/ha nk.*
Mustár Becőormányos 1 l/ha nk.*
Olajretek Becőormányos 1 l/ha nk.*
Olajretek Repcebolha 1 l/ha nk.*
Olajretek Repcebecő-ormányos 1 l/ha nk.*
Olajretek Szárormányos 1 l/ha nk.*
Olajretek Fénybogár 1 l/ha nk.*
*Élelmezésegészségügyi várakozási idő: szőlő, almatermésűek, káposztafélék: 21 nap; kukorica, repce, cukorrépa, kalászos, mustár, olajretek: az engedélyokiratnak megfelelő alkalmazás esetén előírása nem szükséges

Egyéb kultúrák megtekintése

Technológiai ajánlások

Kalászosokban a készítményt a vetésfehérítő bogarak tömeges betelepedésekor, illetve a lárvakelés kezdetén kell kijuttatni 1,5 l/ha dózisban. A kezelések a levéltetvek, gabonalégy ellen is hatásosak.

Repcében, olajretekben, mustárban a védekezést a repce-fénybogár, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos, repcebolha ellen a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett, legkésőbb rejtettbimbós állapotban (BBCH 50) javasolt elvégezni 1,0 l/ha dózissal.
Repcebolha esetén a károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezések szükségességéről. A repce virágzása idején tilos permetezni!

Cukorrépában a bagolypille hernyók ellen fiatal (L1–L2) lárvák megjelenésekor szükséges a készítményt kipermetezni 2,0 l/ha dózissal.

Keverhetőség

Tebukonazollal (T-Rex) és lombtrágyákkal (Jello Fluid) kombinálható. A permetlé készítéskor a termékek töményen ne érintkezzenek!
Száraz tavasz esetén szilárd fejtrágya helyett Azospeed® folyékony fejtrágyával együtt is kijuttatható. Repcében Fury® 10 EW-vel kombinációban a Dursban® 480 EC csökkentett dózissal (0,7 l/ha) kijuttatható. 

Hatásspektrum

Becőormányos, szárormányos, fénybogár, repcebolha, repcedarázs

Hatásmechanizmus

Hatóanyaga a klórpirifosz-etil, a kártevôk idegsejtjeinél az idegingerület átadásakor okoz zavart. Folyamatos, túlfokozott ingerületi állapot alakul ki, ezért a kártevô elpusztul. A szívó-rágó kártevôk széles köre ellen hatásos kontakt, gyomor- és légzésméreg. Jól gázosodik, ezért olyan helyekre is eljut, ahová a hagyományos kontakt rovarölô szerek nem (gyümölcsfák, szôlô lombozatának belsejébe).
Az engedélyezett dózisaiban olyan mennyiségű (gramm/liter) klórpirifosz kerül kipermetezésre, amely önmagában biztosítja a tökéletes hatást. A Dursban® 480 EC rendelkezik egy azonnali taglózó (knock-down) hatással, gőztenzióval és egy hosszú hatástartammal.

Figyelmeztetés Veszély
Méhveszélyesség Kifejezetten veszélyes
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Kevésbé tűzveszélyes
Munkaegészségügy Várakozási Idő 1 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 2 GHS piktogram 5 GHS piktogram 6
Raklap
Tárolhatóság eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös,de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év. 
Engedélyokirat szám 04.2/1462-1/2013
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek