Drónos vadkárfelmérés
Drónos vadkárfelmérés

Drónos vadkárfelmérés

Egy légi felvétel alapján azonnal eldönthető, hogy a kár mértéke meghaladja-e a termelői önrészt. Első pillantásra eldönthető, hogy érdemes-e belemenni egy szakértői vadkárbecslésbe és kármegosztási vitába a vadászatra jogosulttal.

Termékjellemzők

Kétséges helyzetekben jól jön, ha rendelkezünk egy saját légifotóval a pontos helyzetről. Ha már kirendeltük a kárbecslőt, akkor segíthetjük és ellenőrizhetjük is a szakember munkáját egy légi felvétellel. A kárfelmérés ugyanis egy kézi GPS-készülékkel, szisztematikus módon történik, függetlenül a károsodott terület kiterjedésétől. Egy embermagas kultúrában ez csak közelítő becslést adhat a kár valós mértékéről. Egy felülnézeti kép alapján viszont egész pontosan kijelölhető a károsodott terület határa. Az innen vett termésminta és a sértetlen táblarészen várható hozam különbözete alapján sokkal korrektebbül megbecsülhető a kár mértéke.

A képen: kicsi, de látványos kár: a Kwizda felsőnánai kísérleti területén egy szarvasrudli jól látható nyomot hagyott maga után. A megtaposott sávban megkésve virágzik a repce.

Drón felvétel vadkár, viharkár!!! becslésre

A szolgáltatás a következő megyékben rendeljető: Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Tolna, Somogy, Baranya

Solgáltatás Hektár Ár
Kiszállási díj 15-25 ha 60 000 Ft + ÁFA
Kiszállási díj 25-50 ha 30 000 Ft + ÁFA
Kiszállási díj 50-100 ha 20 000 Ft + ÁFA
Kiszállási díj 100 ha felett 0 Ft + ÁFA

 

Drón fotó átalakítása képpé 16 000 Ft + áfa / tábla
NDVI térkép /fejtrágyázásra is használható/ 2 000 Ft + ÁFA / tábla
Domborzati térkép 2 000 Ft + ÁFA / tábla

 

A szolgaltatás megrendeléséhez kérjük regisztráljon itt!