Dominátor Zöld

Dominátor Zöld

Dominátor Zöld
Kiemelt hatás

Nem szelektív totális gyomirtó szer
Kategória és hatáskifejtés
kategória
Felszívódó
Hatóanyag tartalom
Kiszerelés
20 literes kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI

Technológiai ajánlások

Az előírt növényvédelmi technológia:

Szőlő, gyümölcs kultúrákban a készítmény 3 évesnél idősebb telepítésekben alkalmazható. A kezelést célszeű a gyümölcsszüret után, ősszel illetve a hajtásnövekedés kezdetéig tavasszal elvégezni. A munka során ügyelni kell arra, hogy a permetlé ne kerüljön a kultúrnövény levelére, tavasszal a fiatal hajtásokra, valamint a zöld kéregfelületre.

Szántóföldi kultúrák esetében 3%-nál magasabb szervesanyag tartalmú talajokon, vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig alkalmazható a készítmény akkor, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg fedi.
Tartókezelés esetén az évelő gyomnövények intenzív növekedési szakaszában kell kijuttatni.

Két évesnél idősebb luc-, erdei- és duglászfenyő telepítésekben, nyugalmi állapotban lehet a készítményt kijuttatni teljes felületkezeléssel. Szőlő- és gyümölcsültetvényekben irányított permetezéssel, ami megvédi a fiatal hajtásokat a permetlétől.

Fakitermelést követően a sarjhatsáok ellen 3,5%-os koncentrációban kell alkalmazni.

Legelő, gyepterületek felújításakor a feltörést, vagy az újravetést megelőzően alkalmazható a készítmény.

Mezőgazdaságilag nem művel területek, vasúti pályatestek, utak, útpadkák, vízelvezető árkok, elektromos-, gáz- és kőolajvezetékek, repülőterek, ipari létesítmények, lakott területek, kiskertek, üzemanyagtöltő állomások, temetők - ahol ezt helyi rendelet nem tíltja - totális gyomirtásra alkalmazható.

Vízzel nem borított csatornák, halastavak, mocsaras területek gyomirtására, nád, gyékény és egyéb évelő gyomok ellen a vegetációs időszakban használható.

A kezelést napraforgóban a kaszatok 20-30%-os, kukoricában a szemek 30-40%-os nedvességtartalmánál kell elvégezni. Állományszárításra gyommentes napraforgóban, kukoricában 2,0 l/ha dózisban, évelő gyomnönyeknél erősen fertőzött területeken 5,0 l/ha mennyiségben kell alkalmazni.

Előírások légi kijuttatásra: kizárólag napraforgóban és kukoricában, legalább 10 ha összegfüggő területen, cseppnehezítő adalék felhasználásával. Permetlé mennyiség: 50-60 l/ha. A kezelések végrehajtása során a légi növényvédelemre vonatkozó jogszabályban meghatározott előírásokat maradéktalanul be kell tartani.

Keverhetőség

Hatásspektrum

Hatásmechanizmus

Figyelmeztetés -
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Mérsékelten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem tűzveszélyes, „E” tűzveszélyességi osztály
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás Nem szükséges
Raklap
Tárolhatóság
Engedélyokirat szám 3712/2006
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek