Kukorica csomagok

Corn Box Plus
10 ha
Tartamhatású kombináció magról kelő és évelő egy-és kétszikű gyomok ellen, különleges gyomirtó hatással a nehezen irtható magról kelő kétszikűekre
Dózis:

Talisman: 1 l/ha
Barracuda: 1 l/ha
Mural: 0,5 l/ha
Gondor: 0,2 l/ha

Csomagkedvezmény!

Ismertető

A kombinációt a kukorica 3 leveles állapotától 5 leveles állapotig (BBCH 13-15) célszerű felhasználni a magról kelő egyszikű gyomok gyökérváltás előtti állapotában (1-3 levél) az évelő egyszikű gyomok 15-25 cm-es nagyságánál a magról kelő kétszikű gyomok 2-4 leveles állapotában. Évelő kétszikű gyomok jelenléte esetén az acat tőlevélrózsás a szulák félék a 15-20 cm-es hajtáshosszúságuk esetén, intenzív növekedési fázisban érzékenyek a hatóanyagokra. Nagy tömegű, erős fenyércirok fertőzés esetén (nem rezisztens rassz) a Talisman dózisát az engedélyokirat alapján 1,5 l/ha-ra kell emelni.

Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban a kezelést követően csak 7 nap elteltével végezhető a gyomirtás. A kombináció SU rezisztens fenyércirok gyomirtására nem javasolt. Légi kijuttatás nem engedélyezett.

Hatásmechanizmus: A nikoszulfuron (Talisman) a szulfonil-karbamidok csoportjába tartozik. Kiemelkedő hatékonyságú az évelő és magról kelő egyszikű, valamint számos kétszikű gyomnövény ellen. A gyomok növekedési pontjain gátolja a sejtosztódást, felszívódása a zöld növényi részeken és a gyökéren keresztül is megvalósul. A kultúrnövény a hatóanyagot gyorsan lebontja ezért nagyfokú szelektivitással használható a kukorica 6-7 leveles állapotáig. A szisztemikus tulajdonságú mezotrion 4-HPPD enzimgátló hatóanyag a plasztokinon bioszintézisének gátlásán keresztül a kezelt növények kifehéredését, száradásos pusztulását okozza. A hatóanyagot a gyomnövények levélen és gyökéren is felveszik. A kukoricában szuperszelektív, talajon keresztüli hatásával jelentősen növeli a kombináció tartamhatását. Kiemelkedő hatékonyságú a libatop félék, csattanó maszlag, szerbtövis és selyemmályva ellen is. A dikamba az aromás karbonsavak képviselője, gyors felszívódás, gyors penetráció jellemzi. A gyomnövények szabálytalan növekedési csavarodási tünetek után a csúcsrügyek és szövetek roncsolódásával pusztulnak el. A kukorica enzimatikusan lebontja a hatóanyagot, így széles optimumban biztonságosan használható. A Gondor adjuváns szójalecitin tartalma gondoskodik a többi hatóanyag gyors felszívódásáról és csökkenti az elsodródás veszélyét.

Keverhetőség

A csomagban található 4 készítmény egymással keverhető, és egyszerre kijuttatható.

Hasonló / helyettesítő termékek