Corn Box
Corn Box

Corn Box
Kiemelt hatás

Kukorica poszt gyomirtó tartamhatással

Szelektivitás és hatékonyság egy csomagban

Magról kelő és évelő gyomokkal elleni hatékonysággal, kiváló szelektivitással, valamint talaj- és levélhatással is rendelkező gyomirtószer-kombináció.

Kategória és hatáskifejtés
I. kategória
Kombinált
Hatóanyag tartalom
2,5 g/l foramszulfuron + 22,5 g/l izoxadifen-etil antidótum (Monsoon®) + 480 g/l mezotrion (Callido®)
Kiszerelés
20 hektár/db.

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Kukorica Magrólkelő egy- és kétszikűek, valamint évelő egyszikűek 20 ha/db nk.*
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI
*Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Képgaléria

Csattanó maszlag - Datura stramonium Muhar Fenyércirok Kakaslábfű Parlagfű - Ambrosia artemisiifolia Disznóparéj - Amaranthus spp. Corn Box hatása kukoricában
Tekintse meg képgalériáinkat! Kattintson bármely képre

Technológiai ajánlások

A Corn Box összetétele: 5 l Callido® + 40 l Monsoon® + 4 l Gondor

A csomag 20 hektárra elegendő. Dózisa 0,25 l/ha Callido® + 2 l/ha Monsoon®

A kukorica 3–7 leveles fenológiai állapotában a magról kelő egyszikű gyomnövények 1–3 leveles, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2–4 leveles korában és az évelő egyszikű gyomok 15–25 cm-es nagyságánál.

Utóvetemény korlátozás

A kezelés évében őszi kalászos, mélyszántást követően – amennyiben a talaj pH-értéke 6-nál nagyobb – őszi káposztarepce vethető. A kezelést követő tavaszon, amennyiben a talaj pH-értéke 6-nál kisebb, nem vethető cukorrépa, pillangós növények, burgonya és levélzöldségek.

Keverhetőség

Évelő kétszikű gyomok elleni hatás kiegészítésére kombinálható az Oceal® gyomirtó szerrel.

Száraz időjárás esetén vagy túlfejlett gyomok jelenlétében a hatás fokozható a Gondor® adjuváns 0,2 l/ha dózisával, vagy Azospeed® 3–5 l/ha adagolásával. Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő hetedik nap elteltével végezhető el a gyomirtás.

Hatásspektrum

A Monsoon a Bayer CropScience, az Overdose a Dow AgroSciences bejegyzett márkanevei.

A Callido 4 SC azonos a 47154/2004. FVM számon engedélyezett Callisto 4 SC gyomirtó permetezőszerrel.
 

Hatásmechanizmus

A mezotrion hatóanyag kifejlesztése a Callistemon citrinus növény által termelt, gyomelnyomó tulajdonságú, természetes fitotoxinokon alapul. A hatóanyag a plasztokinon bioszintézisben fontos HDDP enzim gátlásával fejti ki a hatását, ennek hatására a zöld növényi részek kifehérednek és klorózis, nekrózis következik be.

A hatóanyag kiváló szelektivitása és kettős, gyökéren- és levélen keresztül is érvényesülő hatékonysága miatt a kukorica vetése után pre-emergensen és később állománykezelés formájában is biztonsággal felhasználható. Preemergensen csírázás gátló hatású, míg állománykezelés során a levélen és a talajba mosódva a gyökéren keresztül is kifejti gyomirtó hatását. Kukoricában a Callido® elsősorban a magról kelő kétszikű növényeken ellen alkalmazható

 

A Monsoon® hatóanyaga a gyomok valamennyi növekedési pontján (gyökércsúcs, nóduszok) gátolja a sejtosztódást és a növekedést. A kezelés után a gyomnövények növekedése szinte azonnal leáll, majd 2-4 hét alatt teljesen elhalnak.

Figyelmeztetés Figyelem
Méhveszélyesség Nem jelölésköteles
Vizi szervezetekre való veszélyesség Kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség Nem jelölésköteles
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás GHS piktogram 1 GHS piktogram 5
Raklap
Tárolhatóság Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
Engedélyokirat szám 47154/2004
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek