Copper-Field Premium

Copper-Field Premium

Copper-Field Premium
Kiemelt hatás

Rezisztenciatörő, peronoszpóra, burgonyavész

Rézhidroxid tartalmú, mikrogranulált gomba- és baktériumölő szer

Rezisztenciatörő ! A réz hatóanyag már több mint száz éve bizonyít a peronoszpóra ellen, és máig nem alakult ki ellene rezisztencia.

Kategória és hatáskifejtés
III. kategória
Hatóanyag tartalom
423,7 g/kg rézhidroxid (250g/kg fémréz)
Kiszerelés
1 kg-os papírdoboz, 5; 10; és 20 kilogrammos műanyag zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Burgonya Baktériumos és gombabetegségek 2-2,4 kg/ha 7 nap
Szőlő Orbánc 2-2,4 kg/ha 21 nap
Szőlő Peronoszpóra 2-2,4 kg/ha 21 nap
Egyéb kultúra Károsító Dózis ÉVI
Őszibarack Tafrina 2-2,4 kg/ha nk.*
Őszibarack Baktériumos és gombabetegségek 2-2,4 kg/ha nk.*
Paradicsom Baktériumos és gombabetegségek 2-2,4 kg/ha 7 nap
* előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

Egyéb kultúrák megtekintése

Technológiai ajánlások

A Copper-Field Premium-ot megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva kell kipermetezni. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Szőlőben preventív jelleggel, a fertőzési nyomástól függően 7-14 napos időközönként fürtzáródásig alkalmazható, legfeljebb 6 alkalommal. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a rövidebb (7-10 napos) permetezési forduló alkalmazása ajánlott. Egységnyi rézhidroxid hatóanyaggal a réz-oxikloridnál jelentősen nagyobb levélfelület permetezhető le, ezért a nagy lombfelületet nevelő kultúrákban ajánlott a használata.

Őszibarackban és nektarinban a készítményt  gombás és baktériumos betegségek ellen, az őszi és a tavaszi időszakban lemosó permetezés formájában alkalmazzuk, legkésőbb rügypattanásig, legfeljebb 3 alkalommal.

Paradicsom, tojásgyümölcs és burgonya (lágy szárú növényeknél) kultúrában fertőzésveszély esetén preventív jelleggel, a fertőzési nyomástól függően 7-14 napos időközönként szükség szerint (legfeljebb 6 alkalommal) célszerű felhasználni. Paradicsomban és tojásgyümölcsben termésérés kezdetéig, burgonyában levélszáradásig alkalmazható. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a rövidebb (7-10 napos) permetezési forduló alkalmazása ajánlott.

A hektáronkénti lémennyiség függ a kultúrától, fenológiai állapottól és a lombozat nagyságától, általánosságban elmondhatjuk, hogy 300-1000 liter/ha között szokott lenni.

Keverhetőség

A Copper-Field Premium jól kiegészíti a szisztemikus blokkban használt felszívódó szerek hatásspektrumát, és egyben csökkenti a rezisztencia kialakulásának esélyét peronoszpóra ellen. Ugyanakkor kontakt kombinációban, a kén partnereként is alkalmazhatjuk a vegetáció első felében és a terméskötődés utáni fenológiában fürtzáródásig:

Copper-Field Premium 2-2,4 kg/ha + Cosavet DF Edge 2-7,5 kg /ha

Hatásspektrum

Baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat).
Szőlő peronoszpóra, orbánc, tafrina, burgonyavész, alternária.

Hatásmechanizmus

Kontakt készítmény, felületi védelmet nyújt a kórokozók ellen. A réz(II)-iont a kórokozó gombák csírázó spórái veszik fel, ami enzimgátló tulajdonsága miatt, toxikus szintig halmozódva elpusztítja azokat. Enzimek gátlásával fejti ki a hatását a baktériumokban is. Két kezelés közt legalább 7 napnak kell eltelnie.

„A Copper-Field Premium azonos a 04.2/1566-1/2011 MgSzH számon engedélyezett Copernico Hi Bio gombaölő permetezőszerrel.”

Figyelmeztetés
Méhveszélyesség
Vizi szervezetekre való veszélyesség
Tűzveszélyesség
Munkaegészségügy Várakozási Idő 0 nap
Veszélyességi besorolás
Raklap 4 db/gyűjtő
Tárolhatóság 5 év
Engedélyokirat szám 6300/13227-2/2019
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek