Bactovital® GR

Bactovital® GR

Bactovital® GR
Kiemelt tápelemek

A piacon egyedülálló formulációjú talajbaktérium készítmény

Az Arthrobacter chlorophenolicus baktériumok nitrogént kötnek, foszfort mobilizálnak és növényi növekedést és gyökeresedést elősegítő hormont termelnek. Képesek továbbá lebontani az intenzív kemizálás miatt a talajban felhalmozódó szerves, aromás szénhidrogéneket, így is hozzájárulva a talajok termékenységének fenntartásához.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Hatóanyag tartalom

Arthrobacter chlorophenolicus összcsíraszám 20 millió/gramm
Formuláció
G / GR granulátum

Felhasználás

Kultúra Felhasználás módja Dózis
Egyéb kultúra Felhasználás módja Dózis

Technológiai ajánlások

A jó kultúrállapotú talajok igen nagy mennyiség­ben tartalmaz talajbaktériumokat, melyeknek alapvető szerepük van a tápanyagok körforgá­sában és feltárásában, vagyis abban a folyamat­ban, ami lehetővé teszi, hogy a növények felve­gyék a talajból a tápanyagokat. Sajnos azonban az intenzív mezőgazdaság egyik káros velejárója, hogy szántóterületeink igen nagy részén találunk biológiailag (is) leromlott, degradált talajokat. Eb­ben az esetben érdemes mesterségesen pótolni a hasznos talajbaktériumokat. Erre kínál megoldást a Bactovital, ami a piacon, egyedülálló módon szi­lárd, illetve granulált formulációjú.

Ennek az egyik előnye a termék eltarthatósága, ami sokkal jobb, mint a hagyományos folyékony formulációjú termékekké. A szilárd fázisban talál­ható „alvó” baktériumok jobban ellenállnak a ká­ros környezeti hatásnak, így a kijuttatás után nem igényel azonnali bedolgozást a WP formulációjú készítmény.

Az igazi nagy újdonság a granulált válto­zat, amit a vetéssel egymenetben kell kiad­ni mikrogranulátum szóróval. Ennek a kijuttatá­si módnak igen nagy előnye, hogy a kiadott ta­lajbaktériumok kicsi talajtérfogatban koncentrá­lódnak, ott dominánssá válhatnak. A közvetlenül a gyökér mikrokörnyezetébe megtelepedő bakté­riumok által mobilizált, megkötött, illetve termelt tápelemeket, növekedést segítő anyagokat a nö­vények könnyen és gyorsan fel tudjál venni.

Felhasználás és dózisok

Szántóföldi növények (GR és WP formuláció): Vetéssel egymenetben mikro gra­nulátum-szóróval kiadva (GR) vagy teljes felületre kipermeztetve és 5 napon belül bedolgozva (WP) Dózis: GR: 8-10 kg/ha, WP: 3-4 kg/ha

 

Kiszerelés 20 kg
Raklap
Tárolhatóság
Engedélyokirat szám
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek