Azospeed Zn (kukorica)

Azospeed Zn (kukorica)

Azospeed Zn (kukorica)
Kiemelt tápelemek

Urea formaldehid, cink

Tartós hatású, folyékony nitrogénfejtrágya cinkkel dúsítva. Intenzív zöldtömegképzéshez, a termésmennyiség növelésére, a minőség javítására.

Az Azospeed® készítménycsalád új képviselője, amelyben az ismert hatóanyag összetétel mellett a kelatizált cink biztosítja a cinkigényes kultúrák emelt mikroelem igényét.

További hasznos információért, kattintson a képre!

Hatóanyag tartalom g/l
N
300
MgO
33
SO3
67
Zn
2
Formuláció
Folyadék

Felhasználás

Kultúra Felhasználás módja Dózis
Kukorica Fejtrágyázás 15-20 l/ha
Egyéb kultúra Felhasználás módja Dózis

Technológiai ajánlások

Magyarország talajai zömmel cink hiányosak. A Cink fontos szerepet tölt be az auxin szintézisé­ben, fontos ezimaktivátor, szerepe nélkülözhetet­len a növények növekedési folyamataiban éppúgy, mint a fehérjeszintézisben és a fotoszinté­zisben is.

A szilárd N fejtrágyák kiegészítésére, helyettesíté­sére (száraz időjárás esetén) cinkigényes kultúrák mikroelem igényének biztosítására.

Kalászosok: bokrosodás vége-szárba indulás eleje, valamint a zászlóslevél megjelenésétől a vi­rágzásig terjedő időszakban.
Dózis: 5-15 l/100 l víz

Kukorica: 4-6 leveles állapot és 10-15 nap múl­va (kifejezetten cinkigényes fenológiai állapotok) Dózis:5-15 l/100 l víz

Burgonya: virágzás kezdete–gumóképződés kezdete között. Dózis: 5-15 l/100 l víz

Napraforgó: 5-6 levélpáros állapottól a virágzat megjelenéséig. Dózis: 5-15 l/100 l víz

Őszi káposztarepce: 4-8 leveles állapotban, szárba induláskor és a virágzás kezdetén. Dózis: 5-15 l/100 l víz

Szőlő: minimum 200 l vízben az intenzív hajtás­növekedés idején a virágzás kezdetéig 5-15 l/ha a virágsapka elrúgásától a bogyónövekedés vé­géig 15 napos fordulóval 20 l/ha dózisban a szü­ret után levélhullásig 5-20 l/ha dózisban.

Gyümölcs: legalább 500 l/ha vízmennyiséggel 5-10 l/ha dózisban a virágzás előtt és egy alka­lommal a szüret és a levelek lehullása közötti idő­szakban.

Törekedjünk az egyenletes kijuttatásra, fedettség­re. Intenzív napsugárzásban, extrém magas hő­mérsékletben (25 °C felett), stresszelt állomány­ban az alacsonyabb dózist alkalmazzuk az inter­vallumok csökkentésével. Keverés: töltse fel a tartályt a szükséges vízmennyiség felével és ál­landó keverés mellett töltse bele a terméket. Per­metezés után öblítse át a rendszert.

Kompatibilitás: amennyiben több kompo­nensű keveréket használ (pl. gombaölőszer, rovarölőszer), mindig a Azospeed® Cink kerüljön utoljára a tartályba a bekeverés során.

Kiszerelés 10 liter, 1000 liter
Raklap 600 liter/raklap
Tárolhatóság 3 év
Engedélyokirat szám
Elsősegély nyújtás Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199
Kísérletek

Hasonló / helyettesítő termékek