Napégés elmeszelve - a növénypáncél

Az extrém UV sugárzás miatt előforduló napégés elkerülése érdekében 3 liter Prosilicon termékhez 2 darab 1 dl-es Designer hatásfokozót adunk ajándékba!

Az extrém sugárzástól megégett növények

A klímaváltozás eredményeképpen időjárásunk egyre kiszámíthatatlanabb. A forró napokat gyakran extrém napos vagy erőteljes esőzés váltja fel. A környezet ilyen fokú változékonysága nagy hatással van zöldségekre, gyümölcsökre is, hisz stresszként élik meg az ingadozó hőmérsékletet, a szokatlanul erős UV sugárzást vagy a hirtelen lezúduló csapadékot. A fiatal növények nem képesek ilyen gyorsan „alkalmazkodni” a változásokhoz. A nagy melegekben, ha a levelek már nem takarják a terméseket, azok könnyen megbarnulhatnak, beszáradhatnak az erős napsugárzás következtében, romlik a termés értéke, eladhatósága, eltarthatósága.

 

Prosilicon + Designer – védelem minden időben!

 

Napégés tünete a középső dinnyén

 

A Prosilicon egy olyan lombtrágya, amely hatását a növények bőrszövetének erősítésével fejti ki. A kálium és szilikát hatóanyaga beépül a termés bőrszövetébe, megvastagítva azt, így nehezebben reped fel a termés fala. Mivel a növényi viaszhoz kötődik nagyon jó az esőállósága. Más termékekkel ellentétben nem festi meg a kezelt felületet, így nem okoz „esztétikai kárt”.

Fényvisszaverő hatásának köszönhetően védelmet nyújt az erős UV sugárzás ellen, valamint erősen lúgos kémhatása gombaölő mellékhatással ruházza fel. Mindezen tulajdonságok segítik a növényt a leggyakrabban előforduló stresszhelyzetek leküzdésében.

 

Gyakorlati felhasználása 1- 3 l/ha dózisban (maximum 0,5-0,7%-os töménységben) megelőző jelleggel a magas UV sugárzás előtt 1- 1,5 héttel javasolt kijuttatni, hogy a hatóanyagok be tudjanak épülni a növényi bőrszövetbe.

 

A Designer két komponensből álló hatásfokozó permetezési segédanyag. Organoszilikon komponense segíti, hogy a permetlé kellő mértékben szétterüljön a növény felületén. Csökkenti a permetlé felületi feszültségét, optimalizálja a permetlécseppek méretét és eloszlását, ezáltal a kijuttatott hatóanyag nagyobb felületen fedi a növényt.

A készítmény másik komponense a latex, amely a ragasztó tulajdonságának köszönhetően javítja a növényvédő szerek esőállóságát, és fokozza azok hatékonyságát.

 

3 liter Prosilicon vásárlása esetén 2 db 1 dl-es Designer hatásfokozót adunk, ami a kezelt felület 50%-ának megfelelő ajándék termék.

 

 

 

Akciónkat keresse a nagykereskedőinknél!

2017. június 28.